Altcoin ne demektir?

Kripto para birimleri giderek yükseliyor. Son olarak Altcoin sosyal medyada konuşulmaya başlandı. Altcoin de Bitcoin benzeri bir şifrelenmiş kripto para birimidir. Aslında altcoin genel bir isimdir ve Bitcoin haricindeki diğer kripto para birimleri için kullanılmaktadır. Alt (alternative / alterntif) ve coin isimlerinden türemiştir. Bitcoini çok profesyonel cihazlar ile üretebilirken altcoinleri ise evinizdeki bilgisayarların ekran kartları ve işlemci güçlerini kullanarak da üretebiliyoruz. Ayrıca Bitcoin almak artık eskisi kadar ucuz değildir. Peki, Altcoin nedir? Nasıl alınır? Kripto para birimleri ne demek? Detaylar haberimizde...

Yabancı birçok borsa sitesinden altcoin alabilir ve değerlenince satabilirsiniz. Kripto para birimlerinden söz ederken öncelikle “kripto/kriptoloji” nedir bunu açıklığa kavuşturmakta fayda var. Kriptoloji, bir şifreleme bilimidir. Verilerin (yazı, rakam veya herhangi bir mesaj) belirli bir sisteme göre şifrelenmesi, güvenli bir ortam aracılığıyla alıcıya gönderilmesi ve bu şifreleme sisteminin çözülmesi ile verilerin ortaya çıkması süreci olarak da açıklayabiliriz.. Peki, Altcoin nedir? Nasıl alınır? Kripto para birimleri ne demek? Detaylar haberimizde...

nedir

ALTCOİN NEDİR?

Altcoin de Bitcoin benzeri bir şifrelenmiş kripto para birimidir. Aslında altcoin genel bir isimdir ve Bitcoin haricindeki diğer kripto para birimleri için kullanılmaktadır. Alt (alternative / alterntif) ve coin isimlerinden türemiştir. Şöyle ki Bitcoini çok profesyonel cihazlar ile üretebilirken altcoinleri ise evinizdeki bilgisayarların ekran kartları ve işlemci güçlerini kullanarak da üretebiliyoruz. Ayrıca Bitcoin almak artık eskisi kadar ucuz değildir. Hem altcoin üretmenin Bitcoine göre daha kolay olması hem de daha ucuz olmaları ve gelecek vaad etmeleri nedeniyle altcoinlere yatırım yapmak daha kolaydır. Altcoinlerin de bitcoin benzeri blockchain yapıları vardır ama bunlardan bazılarının çok daha özelleşmiş yapıları vardır. Örneğin Ethereum (ETH) öyle bir yapıdır ki kendi alt yapısını kullandırarak başka altcoinlerin de üretilebilmesine olanak vermektedir. Bunlardan biri de ETC (Ethereum Classic) dir. Bunun gibi birçok örnek vardır. Diğer bir örnek son zamanlarda epey popüler olan IOTA dır. IOTA nın da teknolijisi kendine özeldir ve teknolojisi konusunda epey iddialıdır. IOTA için IOTA Nasıl Alınır? IOTA Nereden Satın Alınır? yazımızı ayrıca okuyabilirsiniz. Bir diğer örnek de XRP yani Ripple dir. XRM Bankacılık altyapısında kullanılmaya başlanmıştır ve bu nedenle kendisine yatırım yapılmaktadır. Toplamda 1100 kadar altcoin bulunmaktadır.

Yabancı birçok borsa sitesinden altcoin alabilir ve değerlenince satabilirsiniz. Sitelere üyelik çok kolaydır üstelik sizden günlük 2 BTC ye kadar herhangi bir kimlik onayı da istemiyor. Bu sitede 180 adet kadar genelde çoğu önemli altcoinler bulunmaktadır. Evinizdeki Madencilik kazançlarınızı da bu borsaya gönderebilirsiniz. Bu sitenin kendine ait BNB adlı alt coini vardır. Bu coinden de hesabınızda bulunuyorsa transfer dönüşüm işlemlerinde %50 indirim yapıyor ve bu bakımdan da oldukça avantajlı duruma gelmektedir. Bu sitenin diğer çok önemli bir avantajı da BTC forklarından doğan tüm Bitcoin türevlerini de anında size vermesidir ve böylece çifte kazanç sağlamasıdır. Sırf bu özelliği nedeniyle de üye olunacak bir sitedir ve dünyadaki en büyük 5. Kripto Para Ticareti yapan borsasıdır. BTC fork zamanlarında altcoinlerinizi BTC ye dönüştürerek yeni üreilen BTC çatallaması sonucu oluşan coinlerden de bir kazanç elde edebilirsiniz.

Siteden işlem yapabilmek için öncelikle üye olmamız gerekiyor. Basit bir üyelik formu var ve Sırasıyla Email, Şifre ve Tekrar şifre alanlarını doldurarak şartları da kabul ettiğinizi belirterek Register butonuna tıklayarak üyeliği oluşturuyoruz. Mail adresinize gelen onaylama linkine tıklayarak hesabımızı onaylıyoruz ve aktif hale getiriyoruz. Daha sonra hesabımız ile yine ana sayfadan Login bağlantısına tıklayarak siteye girişi yapıyoruz.

Giriş yaptıktan sonra sizden hesap güvenliği için İki adımlı koruma yani 2FA yapmanızı isteyebilir. İsterseniz bunu yapabilirsiniz ya da atlayabilirsiniz. Bu işlemin tam olarak ne olduğunu bilmeden isterseniz bunu yapmayın.

İki adımlı doğrulama için detaylı bilgi almak için Google 2 Adımlı Doğrulama Nedir bağlantısını ziyaret etmeniz ve bunu öğrenmeniz gerekiyor.

coding

Sistemi bilgilerimiz ile giriş yaptıktan sonra hesabımıza BTC yada diğer altcoinlerden birini yatırmanız gerekiyor. Bu alanda göreceğiniz gibi hesabınıza birçok kripto para biriminden para gönderebilirsiniz. Örneğin BTC gönderecek isek BTC Bitcoin alanındaki Deposit butonuna tıklayarak sizin hesabınıza ait bir BTC Deposit Address oluşturulacaktır. İşte bu adrese BTC gönderebilirsiniz. 2 doğrulamadan sonra en fazla 15 ile 30 dakika içerisinde paranız hesabınıza gelir. Bazen yoğunluktan gecikme de olabilir. Şahsen 10 dakikadan fazla süren bir işlem henüz görmedim. ETH yatırma işlemi şu sıra ağdaki yoğunluktan dolayı birkaç saat sürebiliyor. Hesabınıza paranıza gelince yine aynı bu sayfada ilgili coin karşısında miktarı yazar ve üste de Estimated Value kısmında paranızın o andaki BTC ve USD değeri yazar. BTC dışında bir coin Örneğin ETH veya ETC gönderirseniz öncelikle o coini BTC yapmalı ve daha sonra BTC bakiyeniz ile istedğiniz alt coini alabilirsiniz. Örneğin evinizde madencilik yapıyor ve ETH kazanıyorsanız bu kazancınızı madencilik havuzu üzerinden yine Binance borsasındaki ETH adresine alabilir ve ETH ile doğrudan veya BTC yaparak diğer altcoinleri alabilirsiniz.

KRİPTOLOJİ NEDİR?

Kripto para birimlerinden söz ederken öncelikle “kripto/kriptoloji” nedir bunu açıklığa kavuşturmakta fayda var. Kriptoloji, bir şifreleme bilimidir. Verilerin (yazı, rakam veya herhangi bir mesaj) belirli bir sisteme göre şifrelenmesi, güvenli bir ortam aracılığıyla alıcıya gönderilmesi ve bu şifreleme sisteminin çözülmesi ile verilerin ortaya çıkması süreci olarak da açıklayabiliriz.

KRİPTO PARA NEDİR?

Kripto para, güvenlik açısından kriptoloji bilimini kullanan, dijital ve sanal bir para birimidir ve matematik temelli şifrelenmişlerdir. Banka kartlarımız, sanal kartlarımız veya sanal ortamada yaptığımız her işlemde yıllardır bu paraları kullanıyorduk aslında. Bankaların kasalarından fiziksel olarak paralar çıkmadan, sanal olarak paraları harcıyorduk ve bir bakıma bu paralar da kripto paralardı çünkü sadece sistemlerde rakamsal değişiklikler meydana geliyordu. Yeni nesil kripto paralar da temelde bu mantıkla çalışıyor diyebiliriz. Dünyadaki diğer para birimlerine nazaran bu kadar çok ilgi görmesinin ve sevilmesinin en temel nedeni ise organik bir yapıda olması. Yani herhangi bir hükümet veya merkezi otorite tarafından yönetilemiyor, henüz. Bu da, bu para biriminin daha güvenli olarak anılmasını sağlıyor.

KRİPTO PARALAR İLK OLARAK NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Kullandığımız parasal sistemin temelinin Lidyalılar tarafından ortaya çıkarıldığını tarih kitaplarından biliyoruz. Peki kripto para ilk olarak nasıl ortaya çıktı? İnternet dünyasının muhtemelen en büyük sırlarından biri şu anda bu, ilk kripto para yani bitcoini kim ortaya çıkardı? Bitcoinin kurucusu olarak tüm kaynaklar “Satoshi Nakamoto” ismini işaret ediyor fakat işin ilginç yanı bu ismin kimi veya neyi temsil ettiği bilinmiyor. Yani kripto para birimlerinin atası diyebileceğimiz (toplum tarafından ilk ve en çok benimsenen kriptolu para birimi Bitcoin olduğu için) Bitcoin Sahoshi Nakamoto takma ismini kullanan bir kişi veya grup tarafından geliştirilen, açık kaynak kodlu bir yazılım. Bir çok söylenti dolaşıyor olsa da şu anda net olarak bu ismin karşılığının kim veya kimler olduğu bilinmiyor.

KRİPTO PARA NASIL ÜRETİLİYOR?

Paraların merkezi bir otorite veya hükümete bağlı olmadığını belirtmiştik. Bu paraların üretimi de tıpkı varlıkları gibi tamamen kullanıcı temelli bir modele sahip. İlk olarak bilmemiz gereken şey, her kripto para biriminin belirli bir üretim sınırı vardır. Bitcoini örnek alacak olursak ilk yayınlanan protokollerinde sadece 21 milyon bitcoin bulunabilir maddesi yer alıyor. Yani üretim açısından bir sınırı bulunuyor. Bu nedenle de her geçen gün bu paraya olan rağbet artıyor çünkü bulunması giderek zorlaşıyor ve daha küçük parçalara bölünüyor.

Üretim işlemine tekrar dönecek olursak kripto para üretim işlemi kelimenin tam anlamıyla madencilik (mining) şeklinde oluyor. Yani nasıl altın bulmak için kazılar yapılıyorsa kripto para bulmak için de matematik problemleri, yazılımlar tarafından çözülmeye çalışılıyor. Herkesin çözebilme ve üretebilme hakkı olduğu için de en çok çalışan, daha çok üretiyor diyebiliriz. Evet, siz de gerekli teknolojik sistemlere (temel olarak işlemci gücü ve internet bağlantısı) sahipseniz siz de bu üreticilerden biri olabilirsiniz.

Altcoin ne demektir? ile ilgili etiketler altcoin nedir nasıl alınır kripto para birimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.