Altaylı'dan "Türkiye'yi savaşsız kaybettik" skandalı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Habertürk TV'de "Türk ordusu Katar'a satıldı" sözleriyle ilgili tartışmalar halen devam ederken, aynı ekranlarda bu kez Teke Tek programının moderatörü Fatih Altaylı'dan skandal sözler geldi. 4 milyon mülteciyi işgal ordularına benzeterek faşizan ifadelerle ayrımcılık yapan Altaylı, Türkiye'nin Suriye'ye savaşsız kaybedildiğini ileri sürdü. Uluslararası Mülteciler Derneği, Altaylı'nın bu sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Habertürk'te yayınlanan Teke Tek programında, geçtiğimiz haftalarda CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın skandal sözlerine benzer ifadeler tekrarlandı. 

"Türk ordusu Katar'a satıldı" diyen Başarır'ın bu sözleriyle ilgili tartışmalar halen bitmemişken ve bu nedenle Habertürk TV'nin RTÜK tarafından cezalandırıldığı ortadayken, bu kez gazeteci Fatih Altaylı kendi yönettiği programda benzer skandal ifadelerde bulundu. 

Suriyeli mültecileri işgal ordusuna benzeten ve faşizan bir yaklaşımla hedef gösteren ifadeler kullanan ve Türkiye'yi esir aldıklarını ileri süren Altaylı, "Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız kaybettik" diye konuştu. 

Altaylı'nın skandal sözlerinin tamamı şöyle: 

"Biz misafir gibiyiz, yakında atacaklar bizi buradan. Böyle bir hal var ortalıkta çünkü son derece özgürler, hiçbir konuda yükümlülükleri yok. Hesap verme durumları yok. Yasaklar onları bağlamıyor bizi bağlıyor. Açık söylemek gerekirse biz Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız kaybettik diyebilirim. 4 milyon askerle gelip Türkiye'yi esir almış vaziyette görünüyorlar. Sokağa baktığımızda ortaya çıkan tablo bu. Sağlık hizmetleri onlara bedava Türk vatandaşlarına değil. Sokaklar Türk vatandaşlarına yasak şu anda onlara değil. Ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyorlar kimse onlara bir şey sormuyor. Ne yazıkki durum bu. Konumuz Suriyeliler değil ama ona karşı da bir şeyler yapılması lazım. Yani Meclis kürsülerinden bağırmakla olmuyor bu işler. Bunlarla ilgili de bir şeyler yapılması lazım. Eğer ortalıkta bu işlerle ilgilenen bir takım bakanlıklar varsa eğer diyeyim ve noktalayayım kimseyi de fazla itham etmeden, yeterince itham ederek değil ama yeterince dozunda"

ALTAYLI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, 4 milyon Suriyeli mülteciyi işgal ordusu gibi niteleyip, Türkiye'yi esir aldıkları iddiası ile hedef gösteren Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Derneğin sosyal medya hesabından Altaylı'nın skandal sözlerine ilişken yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"FATİH ALTAYLI HK. SUÇ DUYURUSU

Gazeteci @fatihaltayli nın özel bir televizyon kanalında sarfettiği, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, mültecileri açıkça hedef gösteren ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları nedeniyle dernek olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz."

Altaylı'dan "Türkiye'yi savaşsız kaybettik" skandalı ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Türkiye Suriye Mülteci Suriyeli Savaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.