Altaylı'dan aşı olmayanlar için kısıtlama listesi

Bilim Kurulu, aşı yaptırmayanların aşı yaptırmayanların kalabalık ortamlarda bulunmaması gerektiğini önerirken, dikkat çeken bir çıkış da Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı, aşı olmayanlar için 6 maddelik kısıtlama listesi yayınladı.

Ülkemizde koronavirüse karşı 14 Ocak'ta başlayan aşılama çalışmaları son sürat devam ediyor. BioNTech, Sinovac ve Sputnik aşıları ile ülke genelinde toplamda 62.669.250 doz aşı yapıldı.

AŞI İKNA TİMLERİ KAPI KAPI GEZİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere birçok siyasi isim, vatandaşlara aşı olmaları yönünde çağrıda bulundu. İkna timleri ise kapı kapı dolaşarak aşı olmak istemeyen vatandaşlarla birebir ilgilendi.

"BU ÖNLEMLERİ ALMADIĞIMIZ MÜDDETÇE SALGINI YENEMEYECEĞİZ"

Türkiye genelinde aşılamaya yönelik büyük bir çalışma yürütülürken, gazeteci Fatih Altaylı aşı olmak istemeyenler için 6 maddelik bir kısıtlama önerisi yaptı. Altaylı, "Bu önlemleri almadığımız müddetçe bu salgını yenmemiz mümkün olmayacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

İşte Altaylı'nın 6 maddesi:

1. Uçak dahil, toplu taşıma kullanmaları yasaklanmalı.

2. Lokanta ve eğlence yerlerine, kafelere, barlara girmelerine izin verilmemeli.

3. Şehirlerarası yolculuk yapmalarına engel olunmalı.

4. İbadethanelere girmelerine, toplu ibadet yapmalarına izin verilmemeli.

5. Aşı hakkı olduğu ve sırası geldiği halde aşı olmamakta ısrar edenler birden fazla kişinin aynı oda ya da salonda çalışmak zorunda olduğu iş yerlerinde çalışıyorlarsa salgın sonuna ya da aşı oluncaya kadar ücretsiz izne çıkarılmalı.

6. Halkla doğrudan temas halinde olan görevleri ifa edenler de aşı olmamaları halinde ücretsiz izne çıkarılmalı.

 

Altaylı'dan aşı olmayanlar için kısıtlama listesi ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Habertürk aşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.