Altaylı söyledi! Hamburgerci var darbe yok...

Türkiye son günlerde CIA ve Pentagon destekli ABD'li sözde düşünce kuruluşu Rand Corporation'un raporundaki 'darbe' iddiasını tartışıyor. Bu konuda en ilginç yorum ise Fatih Altaylı'dan geldi. Teke Tek programında konuğu Dr. Eray Güçlüer'e iddiayı soran ve "algı operasyonu" cevabı alan Altaylı, ABD merkezli bir hamburgercinin açıldığı hiçbir ülkede darbe olmadığını hatırlattıktan sonra bu hamburgercinin Türkiye'ye 1982'de girdiğini ve o tarihten bu yana başarılı darbe olmadığını söyledi...

Habertürk'te yayınlanan Teke Tek programının hemen girişinde Rand Corporation'un raporu ile gündeme gelen darbe iddiaları konuşuldu. 

Fatih Altaylı'nın konuya ilişkin sorusu üzerine konuklardan Dr. Eray Güçlüer, rapor ile yapılmak istenenin algı operasyonu olduğunu ve arkasında ise ABD'de firarda olan FETÖ'cü eski polisler bulunduğunu söyledi...

Güçlüer sözlerini şöyle sürdürdü:

"O tür şeylere inanmamak lazım. Mağdurlarından biri olarak da yakından da takip ettim. FETÖ'nün Türkiye'de öyle darbe vs. yapabilecek gücü, kuvveti, kabiliyeti yok. Ama neticede bunlar FETÖ'nün üst aklı, FETÖ'yü besleyenler, destekleyenler bu işten vazgeçmiş değiller. Yani tehlike geçmiş değil. Ama böyle bir darbe vs., olma ihtimalini görmüyorum."

"ARKASINDA ABD'YE KAÇAN ESKİ EMNİYET MENSUPLARI VAR"

Fatih Altaylı ise kendisine de FETÖ'nün böyle bir hava uyandırmak için bu algıyı yaratıyormuş gibi geldiğini söylemesi üzerine Güçlüer, "Güçlüer... Tabi yani. Bakarsanız Rand Corportion'a destek veren isimlerin FETÖ'cüler olduğu yönünde bilgiler de var. Yani bu raporun yazılmasında emeği geçen, katkıda bulunanlar arasında FETÖ'nün ABD'ye kaçan, aranan bir takım eski emniyet mensupları vs, olduğu yönünde de ciddi bilgiler var." dedi. 

"FETÖ'NÜN AKSİYON ALABİLME KABİLİYETİ YOK"

Rapor okunduğunda o algının kokusunun alındığını ifade eden Dr. Eray Güçlüer şunları söyledi:

"Türkiye'de artık bitmiş durumdalar. Bugün bile 3 ayrı konuda, eski polis sınavları, adliye ve TSK ile ilgili Türkiye bu mücadeleyi kararlılıkla yürütüyor ve artık darbe vs yapabilecek güç ve kabiliyeti bunların yok. Fakat FETÖ tehlikesi geçti mi? Hayır. Daha da devam eder fakat Türkiye'nin bu haklı mücadelesinde, kararlı mücadelesinde de artık böyle darbe marbe kalkışma hatta sokakları hareketlendirme falan gibi bir aksiyon alabilme kuvvet ya da kabiliyetleri olduğunu düşünmüyorum. Bu yönde çok minimize oldular."

"ÇOK İNANDIRICI DEĞİL"

Güçlüer'in bu sözleri üzerine araya giren Altaylı ise Türkiye'de olacak her şeyin demokratik zeminde olması gerektiğini ifade etti ve "yani protesto ise protesto seçimse seçim demokratik kuralların dışında kolay kolay bir şey olacağını zannetmiyorum. Her an her yerde her şey olabilir de bu Rand Corporation'un maksatlı bir çaba içerisinde yani bir yandan Fetullah Gülen'i ülkesinde koruyanların Türkiye'ye darbe olacak diye uyarıda bulunmaları çok inandırıcı gelmiyor." dedi.

"ALGI OPERASYONUNU GÖRMEK LAZIM"

Altaylı'nın bu sözlerini Güçlüer ise "İnandırıcı değil. Ama biliyorsunuz Türkiye zaman zaman darbelerle anılan bir ülke ve bu olumsuz algıyı da yurt dışında devam ettirmek dert o. Bu tip algı operasyonlarını görmek lazım" diyerek onayladı. 

ALTAYLI'DAN HAMBURGERCİ DETAYI

Teke Tek'te darbe iddiaları ile ilgili bölüm Altaylı'nın "Bir hamburgerci zinciri vardır biliyorsunuz, onun olduğu ülkelerde darbe olmamış şimdiye kadar diye literatürde bir şey vardır. Türkiye'de de 1982'de açılmıştı galiba ilk o günden beri Türkiye'de darbe olmadı, en azından başarıya ulaşan darbe olmadı diyelim konuyu kapatalım..." sözleri ile sona erdi... 

 

 

 

Altaylı söyledi! Hamburgerci var darbe yok... ile ilgili etiketler Fatih Altaylı FETÖ Darbe rand corporation Dr. Eray Güçlüer
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.