Altaylı: Hayatımı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurtardığını sonradan öğrendim

Diyanet İşleri Başkanlığının otobüs molalarının namaz vakitlerine göre ayarlanmasına yönelik talebine Fatih Altaylı ilginç bir köşe yazısı ile itiraz etti! Altaylı gazeteci olarak görev yaptığı Çeçenistan Savaşı'ndan bir anısını paylaşarak "İslam kolaylık dinidir" mesajı verdi. Altaylı yazısında savaş sırasında kendisini ölümden Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurtardığını da not düştü.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na şehirlerarası otobüs seyahatlerinde mola düzenlemesi yapılması ve değerlendirilmesi için ve bir yazı gönderdi.

Otobüs molalarının namaz vakitlerine göre ayarlanmasına yönelik bu talebe Fatih Altaylı ilginç bir yazı ile itiraz etti.

Altaylı, "Diyanet’ten İçişleri'ne talimat dönemi" başlıklı yazısında Çeçenistan Savaşı sırasında yaşadıklarını anlattı.

25 yıl önce o sırada Çeçenistan’ın Devlet Başkanlığı görevini ve Rusya ile savaşı yürütmekte olan Cahar Dudayev ile röportaj yapmak üzere Çeçenistan’a gitmeye çalıştığını anlatan Altaylı şöyle devam etti;

"Bir grup farklı farklı ülkelerden gelmiş 20 kadar cihatçı ile kaçak yollardan Dağıstan’a girmiş, oradan da gizlice Çeçenistan’a geçmeye çalışıyorduk.

Yanımda Sevgili dostum, o sırada Teke Tek’in yapımcılığını üstlenmiş Fatih Aksoy da vardı.

Hayli maceralı, hayli zorlu bir yolculuktu doğrusunu isterseniz.

Cihatçı yol arkadaşlarımız Bosna’da, Afganistan’da savaşmış gruplardan geliyorlardı.

Günler süren yol boyunca en önemli tartışma konuları beni Cahar Dudayev’le görüşmeden önce mi, yoksa sonra mı öldürmeleri gerektiği idi. (Orada hayatımı kurtaranın İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu olduğunu yıllar sonra öğrendim.)

Bu yolculuk sırasında bir gece Rus askerleri tarafından fark edildik ve peşimize düştüler.

Biz de gece karanlığından yararlanarak dağlarda izimizi kaybettirmeye çalışıyorduk.

Tellerle donatılmış üzüm bağları içinden ve sürülmüş tarlalardan gece kaçmaya çalışmanın ne demek olduğunu anlatamam.

Rus askerleri ve iz sürücü köpeklerinin havlamaları peşimizde, biz onların birkaç kilometre önünde.

Ve tam o sırada gün doğmaya başladı.

Bizim cihatçılar birdenbire durarak sabah namazı kılmak için hazırlığa başladılar."

"NAMAZ KILMAYALIM"

Altaylı bu karara panik halinde “Durmayalım yakalanacağız” diyerek itiraz ettiğini ancak özellikle Türk cihatçıların kendisine çok kızdığını yazdı.

Habertürk yazarı sözlerine şöyle devam etti;

"Benim gibi bir kafirin bu konuda konuşma hakkı yoktu. Namaz kılamadıktan sonra savaşa gitmenin ne önemi vardı.

Ben ise hala “Seferi sayılırsınız. Kurtulunca kaza edersiniz” diye anlatmaya çalışıyordum.

Ve birdenbire cihatçı grubun en saygın adamı gibi görünen ve herkesin lafını dinlediği Lübnan’da imamlık yapan ama aslen Suudi kökenli olan iri kıyım arkadaş devreye girdi.

Yolculuğun başından beri ağır başlı, bilgili haliyle dikkatimi çekiyordu. Yanında cihatçı olarak yetiştirmek istediği 14 yaşındaki tombik oğlu da vardı ve bir dereyi geçerken çocuğun suya kapılmasını ben engellemiştim.

Herkesi topladı ve “Haklı. Hem seferiyiz hem de bir amacımız var. Bu durumda namaz kılmayabiliriz. Namazın kazası her zaman mümkün” dedi.

Ve sayesinde yola devam ettik.

Yani diyeceğim o ki, tereciye tere satacak halim yok ama İslamiyet kolaylık dinidir.

Anlayacağınız dilde söylemek gerekirse eğer, “Meşakkat teysiri celbeder” yani “Zorluk kolaylaştırmayı gerektirir” ya da “Bir iş dik oldukta müttesi olur” yani dar ve sıkıntılı olduğunda genişletilir.

Hadi artık laiklik falan hak getire de, en azından seferilik diye bir şey vardır. Fıkıhta yolcuya kolaylık sağlamak esastır."

Altaylı: Hayatımı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurtardığını sonradan öğrendim ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Muhsin Yazıcıoğlu Dışişleri Bakanlığı çeçenistan Diyanet Başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.