Altay Dağları da alev aldı: Sibirya'nın dumanı Kuzey Kutbu'nu kararttı

Rusya’nın Sibirya Bölgesi’nde çıkan orman yangınları yerleşim alanlarına doğru ilerlemeye devam ederken, bölgede 2 köyün daha tahliye edildiği açıklandı. 2 başka köyün daha tahliye için hazırlandığı ve tahliyelerin Lena nehri üzerinden botlarla yapılacağı bilgisi aktarıldı. Altay Dağları da yanmaya başladı. Sibirya'daki yangınların dumanı ise Kuzey Kutbu'na kadar ulaştı!

Rusya’nın Sibirya Bölgesi’ndeki Yakutistan’da geçtiğimiz temmuz ayı ortalarında başlayan orman yangınları hala kontrol altına alınamazken, alevler yüzde 80’i ormanlarla kaplı olan Yakutistan’ın dışına yayıldı.

ALTAY DAĞLARI DA ALEV ALDI

Sibirya’daki Altay, Krasnoyarsk, İrkutsk ve Başkurdistan idari bölgelerine de yayılan yangın aynı zamanda Altay Dağları ve Moğolistan sınırında da etkili olmaya başladı.

DUMANLAR KUZEY KUTBUNU KARANLIĞA BOĞDU

Sibirya’daki orman yangınları nedeniyle birçok kent merkezini duman kaplarken, dumanların Moğolistan ve Kuzey Kutbu’na ulaştığı aktarıldı.

TAHLİYELER LENA NEHRİ ÜZERİNDEN BOTLARLA DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta yangınların kırsal yerleşim alanlarına sıçradığı Yakutistan’da bugün itibariyle Kalvitsa ve Kharyyalakh köylerinin tahliye edildiği duyuruldu.

Yangınların ilerlediği Sangary ve Ytyk-Kyuel isimli köylerde de tahliye çalışmaları için hazırlıklar yapıldığı ve bu köylerdeki insanların Lena nehri boyunca botlarla taşınacağı öğrenildi.

RUSYA, TÜM GÜCÜYLE DİRENİYOR AMA NAFİLE

Yaklaşık 3 bin 500 kişinin yanı sıra 511 kara ve hava aracıyla müdahale edilen yangınlara ayrıca Mİ-8 helikopterler ve BE-200 tipi yangın söndürme uçaklarıyla müdahale ediliyor.

Rusya Federal Ormancılık Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Altay Bölgesi’ne ulaşan alevler nedeniyle bu bölgeye Rusya’nın Karelya, Komi, Murmansk ve Arkhangelsk bölgelerinden hava ve kara ekiplerinin gönderildiği ifade edilirken, dağlık bölgelerdeki yangının daha fazla yayılmaması için ek tedbirlerin alındığı aktarıldı.

Altay Dağları da alev aldı: Sibirya'nın dumanı Kuzey Kutbu'nu kararttı ile ilgili etiketler Yangın Altay tahliye sibirya Kuzey Kutbu Yakutsk irkutsk moğolistan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.