İzmir futbolu Altay ve Altınordu'yla yükselişe geçti

Kayseri'nin bile 2 takımı varken Süper Lig'de hiç İzmir takımı yoktu... Ancak önümüzdeki sene Göztepe'yle birlikte ya Altay ya da Altınordu Süper Lig'de mücadele edecek. TFF 1. Lig play-off'unda iki İzmir takımının finale yükselmesi İzmirli futbolseverlerin yüzünü güldürdü.

TFF 1. Lig play-off'unda Altay ile Altınordu'nun final oynayacak olması İzmir futbolunda yeni bir yükselişin habercisi olarak görülüyor. Köklü kulüpleri olmasına rağmen Göztepe gelene kadar yıllardır Süper Lig'den uzak kalan İzmir, seneye 2 takımla temsil edilecek. Kayseri'nin bile 2 takımı varken Süper Lig'de hiç İzmir takımı yoktu...

2003'te küme düştükten sonra 2011'de 1. Lig'de, 2015'te ise 2. Lig'de küme düşerek tarihinde ilk kez 3. Lig'e kadar gerileyen Altay'ın eski günlerine dönmesine bir adım kaldı. Süper Lig'de 41 sezon yer alan siyah-beyazlılar, daha önce 5 kez başarısız olduğu 1. Lig Play-Off'ta bu defa gülen taraf olmak istiyor. Altay, Başkan Özgür Ekmekçioğlu döneminde 2017'de 3. Lig'de Play-Off, 2018'de 2.Lig'de lig şampiyonluğu yaşayıp 1. Lig'e dönmüştü.

En son 1969-1970'te yer aldığı Süper Lig'de toplam 10 sezon boy gösteren, 1996-2003 yılları arasında amatör kümede mücadele eden Altınordu ise bir takımın tamamı yerli ve genç oyuncularına şans vererek başarılı olabileceğini gösteriyor.

Altınordu, Başkan Seyit Mehmet Özkan 2012 yılında futbol şubesini şirketleştirerek devraldıktan sonra hem altyapı hem tesisleşme hem de sportif anlamda ilkleri gerçekleştirdi. Dev bütçeli rakiplerine karşı yıllardır mütevazı bir kadroyla mücadele eden kırmızı-lacivertliler, Türk futboluna kazandırdığı Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder gibi yıldızlarla adını duyurdu.

İzmir futbolu Altay ve Altınordu'yla yükselişe geçti

ALTAY-ALTINORDU FİNALİ NE ZAMAN? SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Normal sezonu şampiyon Adana Demirspor ve 2. sırada Süper Lig'e yükselen Giresunspor'la (81) aynı puanda tamamlamasına rağmen play-off'ta Altınordu'ya elenen Samsunspor, büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Altınordu rövanşından sonra "4.5 yıllık sözleşmem var ama gereğini yapabilirim" diyerek istifa sinyali verdi.

Kulüp efsanesi Mustafa Denizli göreve geldikten sonra 4'te 4 yapan ve İstanbulspor engelini 2 maçta da kazanarak geçen Altay'ın önünde Süper Lig için son dakika bekliyor.

Altay ile Altınordu'yu karşı karşıya getirecek TFF 1. Lig play-off finali 26 Mayıs tarihinde oynanacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki final saat 20.00'da başlayacak ve zorlı 90 dakika beIN Sports HD 1'den naklen yayınlanacak.

KARŞIYAKA'DAN KUTLAMA

Karşıyaka, 1. Lig'de finale kalan İzmir ekiplerine başarı diledi. Yeşil-kırmızlılılar, "İzmir kazandı" başlığıyla yapılan paylaşımda, "TFF 1'inci Lig Play-Off'larında finale yükselmeyi başaran İzmir ekipleri Altay ve Altınordu'yu tebrik ediyoruz. Mücadeleniz ile şehrimizi en iyi şekilde temsil ettiğiniz için ayrıca teşekkürler. Finalde sonuç ne olursa olsun, İzmir şimdiden kazandı. Her iki kulübümüze sezonun son 90 dakikasında başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.



SİYASİLERDEN TEBRİK MESAJLARI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iki takımın final başarısı sonrası, "Bugün günlerden İzmir. İzmir'den bir takımı daha Süper Lig'e gönderiyoruz. Şimdi bir arzumuz var. Final İzmir'de oynansın" dedi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "İşte Altınordu gerçeği. Milyonlarca lira ile kurulu, yabancı futbolcularla destekli Samsunspor'u devre dışı bıraktı. İkinci finalistimiz de İzmir'imizden. Bu akşam büyük coşku yaşattınız, sağ olun çocuklar. Dedim ya, final İzmir'e çok yakışacak" diye konuştu.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Altyapının gücü galip geldi. Tebrikler Altınordu. TFF 1. Lig Play-off finalinde İzmirimizin iki güzide takımı mücadele edecek. Bu keyifli mücadeleyi izlemek için sabırsızlanıyorum" şeklinde konuştu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Play Off mücadelesinde bir üst tura yükselen ve finalde karşılaşacak olan Altay ile Altınordu’ya başarılar diliyorum. Süper İzmir’e Süper Lig yakışır" yorumu yaptı.

İzmir futbolu Altay ve Altınordu'yla yükselişe geçti ile ilgili etiketler Altay Altınordu Mustafa Denizli
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.