Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu... Cumhurbaşkan Erdoğan, stadın ismini açıkladı

Alsancak Stadyumun açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Cumhurbaşkan Erdoğan, stadın isminin Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta, "Altay ve Altınordu burayı birlikte ve kardeşçe kullanacaklar" dedi.

Türk futbolunun tarihi statlarında Alsancak Stadyumu'nda 7 yıllık hasret sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yerinde yenilenip Türkiye'nin en modern spor tesislerinden biri haline gelen tarihi stat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Erdoğan, yeni stada Altay efsanesi Mustafa Denizli'nin adının verildiğini açıkladı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah bugün Alsancak'taki 14 bin kişilik tribüne sahip 101 milyon TL yatırım bedeli olan yeni stadımızı da hizmete açıyoruz. Adını da Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirlediğimiz bu tesisimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

ALTINORDU'YLA STAT ÇEKİŞMESİ

Mustafa Denizli, Altay'daki futbolculuğu döneminde Alsancak Stadı'nda Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşadı. Halen maçlarını Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynayan Süper Lig ekibi Altay ile Spor Toto 1.i Lig temsilcisi Altınordu'nun ligin 2. yarı maçlarını Alsancak Stadı'nda yapması bekleniyor.

Stadın tahsisi için yıkılmadan önceki son kiracısı konumundaki Altay ve 1962 yılında eski halk sahasını Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne devredip karşılığında Alsancak'tan hak talep eden Altınordu'nun çekişmesi de devam ediyor.

SON MAÇ 27 MAYIS 2014'TE OYNANDI

Alsancak Stadı, çürük olduğu için kapanmadan önce en son 2013-2014 sezonu sonunda 27 Mayıs 2014'te TFF 2. Lig Play-Off yarı final rövanşında Göztepe ile Hatayspor arasındaki maça ev sahipliği yaptı.

Son karşılaşmayı 9 bin 256 biletli seyirci takip etti. Stat, 2014-2015 sezonu başında İzmir Spor Güvenlik Kurulu tarafından uzmanların, can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı yönündeki raporu üzerine kapatıldı.

Bir süre bekleyip yıkım çalışmaları 2015 yılında tamamlanan stadın temeli 9 Eylül 2017'de atıldı. Bu tarihten sonra inşaat ruhsatı ile ilgili birtakım sorunlar nedeniyle inşaatı geç başlayan stadın projesinde değişikliklere gidilerek, daha önce tribün olmayan kale arkasına da tribün yapıldı.

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu... Cumhurbaşkan Erdoğan, stadın ismini açıkladı ile ilgili etiketler Mustafa Denizli Altay Recep Tayyip Erdoğan İzmir alsancak stadı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.