Alparslan Türkeş Vakfı tartışmalarına Devlet Bahçeli son noktayı koydu: Başkanı ben olacağım!

Türkeş anmasında çıkan olaylar nedeniyle büyük tartışmalar yaşanan Alparslan Türkeş Vakfı ile ilgili Bahçeli son noktayı koydu. Bahçeli, yeni kurulacak Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın yeni başkanının kendisi olacağını duyurdu.

Başkanlığı'nı Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş tarafından yürütülen Alparslan Türkeş Vakfı'nın anmasında yaşanan olaylarda vakıf üyeleri sarbedilmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, bu olaylardan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı sorumlu tuttu. Parti kurmayları da vakfı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yakın olmakla eleştirmişti.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Tüm bu gelişmelerin ardından dün MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada yeni bir vakfı kuracaklarını dile getirdi. Yalçın, vakfın isminin de Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı olacağını belirtti.

 

"VAKFIN ADI TATSAV OLACAKTIR"

Yalçın, "Başbuğumuzun manevi mirasını korumak, adını, davasını ve bizlere emanet ettiği Türklük ülküsünü gerçek varisleri ve sahipleri olarak kıyamete kadar yaşatmak maksadıyla kendisinin adını taşıyan bir vakfın kurulması kararlaştırılmıştır. Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adını taşıyacak vakfın kuruluş çalışmaları başlatılmış olup en kısa zamanda tamamlanacaktır. Vakfın kısa adı TATSAV olacaktır" dedi.

"BAŞKANI BEN OLACAĞIM"

MHP lideri Devlet Bahçeli, tüm bu yaşananların ardından yeni vakıfla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Yeni bir vakıf kuracağız ve başkanı ben olacağım" ifadelerini kullandı.

Alparslan Türkeş Vakfı tartışmalarına Devlet Bahçeli son noktayı koydu: Başkanı ben olacağım! ile ilgili etiketler Devlet Bahçeli bahçeli Alparslan Türkeş Vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.