Alparslan Kuytul'un Furkan Vakfı'nda çocuklara cinsel taciz!

İzinsiz gösterilerle sık sık gündeme gelen ve provokasyonları bitmek bilmeyen Alparslan Kuytul'un yurtlarında çocukların cinsel tacize maruz kaldığı ortaya çıktı. Adana'da Kuytul'un liderlik yaptığı Furkan Vakfı'na ait yurtlarda 2012 yılında en az 3 çocuğa yönelik istismar mahkeme kayıtlarına geçti.

15 Temmuz darbe girişimi destekçisi Alparslan Kuytul'un Furkan Vakfı'na ait yurtlarda çocukların taciz edildiği ve birinin de tecavüze uğradığı ortaya çıktı.

ÇOCUĞUNUN TECAVÜZE UĞRADIĞINI ANLATTI

Furkan Vakfı'na yönelik 2018 yılında başlatılan bir soruşturma kapsamında savcılığa ifade veren anne Çilem A., Alparslan Kuytul'un yurtlarına gönderdiği çocuklarından birinin tecavüze uğradığını söyledi. 

Mağdur çocuğun annesi olayı şöyle anlattı:

ÇOCUKLARI FURKAN VAKFININ YURDUNDA 3 YIL KALDI

İstanbul-Sultangazi'de yaşayan Çilem A., Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı'na sempati besliyordu. Oğlu M.'yi Adana-Seyhan'daki Furkan Vakfı'na ait Sadakat Yurdu'na yerleştirdi. Bir süre sonra M., kardeşi E.'yi de yanına misafir olarak aldırttı. Anne Çilem'in izniyle vakfın yurduna yerleşen kardeş E., daha sonra Sadakat Yurdu'ndan Sufa isimli yurda yerleştirildi. İki çocuğun Furkan macerası 2009-2012 yılları arası 3 yıl boyunca sürdü.

Derken bir gün, anne Çilem A. 2012 yılında Adana Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından arandı. Furkan Vakfı yurtlarında çocukların istismar edildiğine ilişkin ihbarlar vardı. Polislerce emniyete götürülen anne, burada oğlu E.'yi gördü. E, yurtta taciz edilen diğer iki çocukla birlikte polislere ifade veriyordu. Emniyet ifadelerinin tamamlanması sonrası anne Çilem A., oğlunu alarak evine gitti.

YURT YETKİLİLERİ İSTİSMAR OLAYINI İNKAR ETMEDİ

Çocuğuna yaşananların gerçek olup olmadığını soran anne aldığı cevapla hayatının şokunu yaşadı. Oğlu E, diğer iki çocuğun taciz edildiğini, kendisinin ise tecavüze uğradığını söylüyordu. Bunun ardından acılı anne, oğlunun istismara uğradığı yurda gitti. İzzet Daş, Erol Arduç, İbrahim Kılıç, Hasan Koyuncu, Sami Adıgüzel ve birkaç yurt yetkilisiyle daha görüştü. Bu şahıslar istismar olayını inkar etmedi.

KUYTUL İLE GÖRÜŞMEK İSTEYEN ANNEYE OLUMSUZ YANIT

Anne Çilem A., Alparslan Kuytul'la görüşmek istediğini söyledi ancak bu talebine olumlu bir yanıt alamadı. Şahıslardan İzzet Daş vakıf içerisinde hocalardan sorumluydu. Erol Arduç ise Kuytul'un sekreteriydi. Mustafa Karalar adlı kişi de vakfın muhasebe işlerine bakıyordu. Bu ekip, acılı kadına Kuytul'un kendisiyle görüşmek istemediğini söyledi.

İSTİSMAR DAHA ÖNCE DE VARMIŞ

Furkan Vakfı yurtlarındaki istismarlar hakkında bir bilgi de aynı soruşturmada ifade veren gizli tanıktan geldi. YÖZ10SÖ koduyla itiraflarda bulunan gizli tanık, Furkan Vakfı'na ait Sadakat Yurdu'nda yurt yorumlusunun cinsel tacizlerini şöyle anlattı:

"2006 yılında Sadakat erkek yurdunda Ferit isimli Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden olan lise sorumlusu ve hocası olarak faaliyette bulunan şahıs S. isimli ortaokul talebesini gece kaldırıp, tuvalete göndermiş, elbisesini çıkarttırmış, idrar yapıp yapmadığını kontrol edeceğim diye onu soyundurmuş, bu tür şeyler birkaç kez tekrarlanmış, bu çocuğunun yurtta bulunan diğer hocalara bu durumu anlattığını biliyorum. Hasan Koyuncu, bunu yapan Ferit'i dövdü. Ferit isimli kişi cinsi meylinden dolayı bu çocuğa bu şekilde yaklaşmış. Bu olay resmi kayıtlara geçmedi. Daha sonra Ferit bu yurttan ayrıldı, gitti."

 

 

Alparslan Kuytul'un Furkan Vakfı'nda çocuklara cinsel taciz! ile ilgili etiketler Alparslan Kuytul furkan vakfı çocuk istismarı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.