‘DÜNYANIN İLK GİZLİ SERVİS BAŞKANI HZ. MUSA!’

İstihbarat Uzmanı ve Sovyetolog Alparslan Ertuğ, SuperHaber YouTube kanalında yayınlanan ‘Mevzu Derin’de Gazeteci İbrahim Baran’ın sorularını yanıtladı…

İstihbarat, günümüz dünyasının en çok konuşulan ve tartışılan meselelerinden biri. Ancak, gizli olma özelliği istihbarat hakkında ortaya atılan iddia ve ifadelerin ne kadar doğru olduğu sorusunu akıllara getiriyor.

SuperHaber YouTube kanalının yeni programı ‘Mevzu Derin’de, İstihbarat Uzmanı ve Sovyetolog Alparslan Ertuğ ile Gazeteci İbrahim Baran, tarihte yaşanan olaylar üzerinden istihbarat dünyasına doğru gizemli bir yolculuğa çıkıyor.

‘DÜNYANIN İLK GİZLİ SERVİS BAŞKANI HZ. MUSA!’

ALPARSLAN ERTUĞ: DUYULAN, ALINAN HER BİLGİ İSTİHBARAT DEĞİLDİR!

‘Mevzu Derin’in ilk bölümünde istihbaratın tanımını hatırlatan Ertuğ, “İşlenmiş, istihbarat hedefleri ve istihbarat ihtiyaçlarının talep ettiği şekilde yoğrulmuş bilgiye istihbarat diyoruz. Sadece bu değil, istihbarat deyimi aynı zamanda kurumları da içerir. İstihbarat faaliyetlerinin yürütüldüğü kurumlar da bu terimin içindedir. Dolayısıyla bunun dışındaki bütün tanımları şimdilik bir kenara bırakmış oluyoruz, en resmi yapılan bir terimden bahsediyoruz. Dikkatinizi bir şeye çekmek istiyorum, istihbarat politika yapıcılarının ve devletin milli politikalarının üretilmesinde destekleyici tarzda yapılır. Milli politikaların oluşturulmasında politik karar alıcıların ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda bilgi toplanması esastır. Bunun dışındaki amaçlarla bilgi toplanıyorsa bu yasa dışıdır, suçtur. Örneğin, herhangi bir iş adamıyla ilgili durduk yere herhangi bir yasal gereklilik yokken bilgi toplamak, insanların kişisel bilgilerini kaydetmek, gizli yoldan öğrenmek suçtur. Bu tür şeylere hiçbir şekilde tevessül etmemek lazım.” İfadelerini kullandı.

Alparslan Ertuğ ve İbrahim Baran ile ‘Mevzu Derin’in tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘DÜNYANIN İLK GİZLİ SERVİS BAŞKANI HZ. MUSA!’ ile ilgili etiketler İstihbarat Alparslan Ertuğ ibrahim baran gizli servisler hz. musa

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.