Alonso'nun yarış dışı kalmasındaki trajik gerçek ortaya çıktı

Formula 1'de sezonun açılış yarışı olan Bahreyn Grand Prix'nde dünya şampiyonu pilot Fernando Alonso, yaşadığı fren arızası nedeniyle yarış dışı kaldı. Alonso'nun yarış dışı kalmasının arkasındaki trajik gerçek ise oldukça şaşırttı. Alonso'nun aracının fren kanallarına bir sandviç paketinin sıkışmasının arızaya neden olduğu ortaya çıktı.

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'ine 9. sırada başlayan Alpine pilotu Fernando Alonso, fren sorunu yaşayarak yarışa veda etmişti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 39 yaşındaki İspanyol pilot, yarışın ardından ''Yarışı bitirmek için sabırsızlanıyordum fakat mümkün değildi. Maalesef bazı sorunlarımız vardı. Sonunda frenler nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldık. Yine de benim için heyecan verici bir yarıştı. Açıkçası bunu nasıl açıklayacağımı tam bilmiyorum fakat, biraz adrenalin patlaması yaşıyorsunuz.'' sözlerini kullanmıştı.

Alonso'nun yarış dışı kalmasındaki trajik gerçek ortaya çıktı

SORUNUN NEDENİ BİR SANDVİÇ...

Alonso'nun arabasındaki fren sorununun nedeni ise ortaya çıktı. Frenlerdeki sorun, bir sandviç ambalajının fren kanallarından birine saptanması olarak açıklandı...

''FREN SİSTEMİNİ BOZMUŞ''

Yaşanan bu ilginç olayı Alphine Takım Müdürü Marcin Budkowski açıklarken ''İlk pit stopta arabanın performansının azaldığını gördük. İkinci pit stopta ise Fernando'nun aracının fren bölümüne bir sandviç ambalajının sıkıştığı ortaya çıktı. Bu da frenlerde aşırı ısınmaya yol açmış ve fren sistemini bozmuş. Biz de güvenlik endişesi nedeniyle Fernando'yu garaja aldık. Onun için çok şansız bir başlangıç oldu.'' şeklinde konuştu.

Fernando Alonso, 9. başladığı Bahreyn GP'sinde bir ara 7. sıraya kadar yükselmesine rağmen daha sonra gerilere düşmüştü. Özellikle iki eski şampiyon Fernando Alonso ve Sebastian Vettel arasında orta sıralarda yaşanan çekişme heyecan yaratmıştı.

Alonso'nun yarış dışı kalmasındaki trajik gerçek ortaya çıktı ile ilgili etiketler Formula 1 Fernando Alonso bahreyn fren arızası sandviç
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.