Almanya'yı sarsan maske skandalı!

Almanya'da resmi kurumlara meske tedariğine bazı siyasilerin isimlerinin karıştığının ortaya çıkmasından sonra, bir şüpheli tutuklandı ve mal varlığına tedbir konuldu.

Almanya'da mastke skandalı büyüyor. Bazı siyasilerin de isimlerinin karıştığı olayda Münih Başsavcılığı, bir şüphelinin tutuklandığını ve mal varlığına tedbir konulduğunu açıkladı. Ancak tutuklanan kişinin kimliği açıklanmadı.

Savcılığın yolsuzluk suçlamasıyla soruşturma başlattığı isimler arasında, olaya adı karışan Bavyera Eyaleti'nin eski Adalet Bakanı Alfred Sauter ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinden istifa eden milletvekili Georg Nüsslein'in yanı sıra iki şirket çalışanı ve bir de vergi danışmanı bulunuyor. Savcılık sözcüsü açıklamasında, tutuklama kararının sadece Sauter ya da Nüsslein'a yönelik olmadığını dile getirdi.

Kaçma ve delil karartma ihtimali nedeniyle tutuklama kararı alındığına dikkat çeken savcılık, haksız kazançla elde edilmiş mal varlığı ve paraya karşı da harekete geçildiğini kaydetti. Şüphelilerin yolsuzlukla elde edilmiş para ya da mal varlığına el konulmaması için önlem alabileceğini ifade eden sözcü, soruşturmanın kapsamlı olarak devam ettiğini de vurguladı.

HRİSTİYAN BİRLİK PARTİSİ'NDE KRİZ

Hristiyan Birlik partilerini son yılların en büyük krizine sürükleyen skandal, CSU'lu Georg Nüsslein'in koronavirüse karşı koruyucu malzeme üreten bir firmadan 600 bin euro, Hristiyan Demokrat Birlik'ten Nikolas Löbel'in de koruyucu maske üreten bir firmadan 250 bin euro aldığının ortaya çıkmasıyla patlak vermiş; daha sonra her iki politikacı partisinden istifa etmişti.

Maske skandalı soruşturmasında haksız kazanç elde ettiği sanılan Alfred Sauter'in de avukat olarak bir milyon eurodan fazla para aldığı iddia ediliyor. CSU'lu Sauter ise hakkındaki iddiaları reddetmişti.

Skandalın ardından CDU ve Bavyera eyaletinde örgütlü kardeş partisi CSU'nin vekilleri salgınla mücadelede çıkar elde etmeyeceklerine dair söz verdikleri bir Onur Belgesi'ne imza atmıştı.

CDU BÜROKRATLARINA POLUS BASKINI

Öte yandan Thüringen eyaletinde eski Federal Meclis Milletvekili Mark Haupmann'ın bürosu ve CDU'nun eyaletteki diğer bazı yerel bürolarında polisin arama yaptığı bildirildi. Hauptmann'ın 997 bin euro değerindeki mal varlığına da tedbir konuldu. Hauptmann'ın Frankfurt kentinde korona maskesi üreten bir firma için aracılık yaptığı ve bunun karşılığında maddi çıkar sağladığı ortaya çıkmıştı. Hakkında Azerbaycan'la birlikte bazı ülkelerde lobicilik yaptığı iddiaları da bulunan Hauptmann hakkında bu konuda da ayrı bir soruşturma yürütülüyor.

Alman siyasetini sarsan maske skandalı ile ilgili olarak çeşitli kentlerde farklı soruşturmalar yürütülüyor. (Deutsche Welle Türkçe)

Almanya'yı sarsan maske skandalı! ile ilgili etiketler Korona Virüs maske
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.