Almanya'ya firara 'Kafam bulanık' savunması

Yurt dışı gezisi diye Bremen'e gönderilen kafileden çok sayıda kişinin geri dönmemesi ile ilgili konuşan Akçakiraz Belediye Başkanı Ak Partili Sabahattin Kaya, "Bir dostun hatırına böyle bir şey yaptık" ifadesini kullanmıştı. O açıklamanın ardından SuperHaber’e konuşan Başkan Kaya, “Biz de böyle olacağını tabii ki bilmiyorduk. Nereden bilebilirdik ki? Kafam biraz bulanık” dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’den yurt dışına çeşitli belediyelerden görevler için gidenlerin geri dönmemesi olayı, bir anda gündeme oturdu.

MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESİ MERCEK ALTINDA

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya'ya seminere gönderdiği 45 kişiden sadece 2'sinin geri dönmesi sonrası İçişleri Bakanlığından Malatya Yeşilyurt Belediyesinde iddialarla ilgili yazılı açıklama yapılmıştı. Açıklamada, "Bakanlığımızın onayı ile müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmada ilgili vali yardımcısı ile nüfus ve vatandaşlık il müdürü ve 2 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılmıştır." denilmişti.

AKÇAKİRAZ BELEDİYESİ İLE GİDEN 48 KİŞİDEN SADECE 3 KİŞİ GERİ DÖNMÜŞTÜ

Benzeri bir durumun da Elazığ'ın Akçakiraz İlçe Belediyesi'nde yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Elazığ’ın Akçakiraz Belediyesi'nin ‘Almanya ve Türkiye arasında köprü oluşturmak amacıyla' Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile 1 Kasım 2019'da yaptığı protokolün dönüştüğü süreci yazdı. Akçakiraz Belediyesi desteğiyle giden 48 kişiden sadece üç kişinin geri döndüğü öne sürülmüştü.

AK Partili Akçakale Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Sözcü'den İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada ''Bir dostun hatırına böyle bir şey yaptık. Yarısında pürüz çıktı. 20 kişi filan gitti. Üçü geri geldi'' ifadesini kullanmıştı.

AKÇAKİRAZ BELEDİYE BAŞKANI SUPERHABER’E KONUŞTU

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya yurt dışı gezisi diye Bremen'e gönderilen kafileden çok sayıda kişinin dönmemesi ile ilgili SuperHaber’e açıklamada bulundu.

Saymaz'a verdiği röportajda "Bir dostun hatırına böyle bir şey yaptık" ifadesini kullanan Kaya, “Biz de böyle olacağını tabii ki bilmiyorduk. Yok yani olay, bir şey konuşmak istemiyorum şimdi. Biraz kafam bulanık. Biz de böyle olacağını tabii ki bilmiyorduk. Nereden bilebilirdik ki? Kafam biraz bulanık. Kusura bakmayın. Konuşmak istemiyorum.” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Öte yandan SuperHaber’in aldığı bilgilere göre, Akçakiraz Belediye Başkanı Kaya’nın medyaya yansıyan açıklamaları sonrası, İçişleri Bakanlığının müfettiş görevlendirdiği ve önümüzdeki günlerde soruşturma için Elazığ’a gideceği öğrenildi.

Almanya'ya firara 'Kafam bulanık' savunması ile ilgili etiketler Almanya Akçakiraz Belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.