Almanya'nın İncirlik'te uçağı kalmadı...

Almanya, 2016'nın ocak ayından bu tarafa İncirlik Üssü'nde bulunan Tornado keşif uçaklarının geri çekilme işlemini tamamladı.

Almanya, 2016'nın ocak ayından bu tarafa İncirlik Üssü'nde bulunan Tornado keşif uçaklarının geri çekilme işlemini tamamladı.

Türkiye'nin Alman parlamenterlere ziyaret izni vermemesi üzerine, Alman hükümeti ve Federal Parlamento haziran ayında İncirlik Üssü'nde bulunan 260 dolayındaki askeri ile 6 adet Tornado keşif uçağı ve yakıt ikmal uçaklarını Ürdün'e kaydırma kararı almıştı.

Alman basının Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdıkları haberlere göre, İncirlik Üssü'nde bulunan son Tornado da bugün üssü terk etti. Tornadoların Rheinland Pfalz Eyaleti'ndeki Büchel Hava Üssü'ne geri döndükleri açıkladı.

Almanya, DEAŞ'e karşı mücadelede uluslararası koalisyona destek olmak amacıyla geçtiğimiz yılın başından bu yana Suriye ve Irak'ta keşif uçuşları yapıyordu. Alman Tornado'larının Ürdün'ün Azrak Üssü'ndeki hazırlıkların tamamlanmasının ardından ekim ayı ortalarından itibaren yeniden keşif uçuşlarına başlaması bekleniyor.

Almanya'nın İncirlik'te uçağı kalmadı... ile ilgili etiketler Almanya İncirlik tornado
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.