Almanya'dan üst üste mesajlar

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanana Navtex gerilimi ile ilgili Almanya, iki ülkeyi doğrudan görüşme yapmaya çağırdı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Akdeniz'in doğusuna ilişkin gelişmeleri yakından izlediklerini belirterek, şimdi orada yeniden gerilim yaşanmasından dolayı endişe duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: "En önemlisi ve acilen ihtiyaç duyulan şey, ilgili ülkelerin, Yunanistan ve Türkiye'nin birbirleriyle doğrudan görüşmeler yapmalarıdır."

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ihtilaflı konuların da ele alınması ve çözümlerin üretilmesi gerektiği belirtilen açıklamada Seibert, Alman hükümetinin her iki tarafla temasta olduğunu aktararak ülkesinin olabildiği yerde katkı sunmaya hazır olduğunu, ancak doğrudan görüşmelerin yapılmasının önemli olduğunu savundu.

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger ise Türkiye'nin Akdeniz'in doğusunda sismik araştırmalar yapma kararını endişeyle not ettiklerini söyledi.

Burger, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın birçok kez uluslararası hukuka riayet edilmesi ve Akdeniz'in doğusunda gerilimi azaltmaya dönük adımların atılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiğini belirterek, bu açıdan mevcut durumda sismik araştırmalar yapmanın yanlış bir sinyal olduğunu ileri sürdü.

Tek taraflı adımların çözüm konusunda ilerleme sağlayamayacağını iddia eden Burger, açık konuların taraflarca müzakere yoluyla açıklığa kavuşturması çağrısında bulundu.

Almanya'dan üst üste mesajlar ile ilgili etiketler Almanya Yunanistan Türkiye navtex Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.