Almanya'dan Türkiye'ye Doğu Akdeniz suçlaması

Oruç Reis'in yeni bir NAVTEX'le Doğu Akdeniz'de göreve geri dönmesinin ardından Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'ne gideceğini açıklayan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'yi gerginliği tırmandırmaması yönünde uyardı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, salı sabahı Berlin'de ziyaretlerine başlamadan önce yaptığı açıklamada, "Ankara gerginliği azaltma ve provokasyon arasında gidip gelmeye son vermeli, eğer hükümet daha önce defalarca iddia ettiği gibi müzakerelerden yanaysa..." ifadelerini kullandı.

"Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı olarak AB ortakları Kıbrıs ve Yunanistan'la tam dayanışma içinde olduklarını" vurgulayan Maas yazılı açıklamasında, tüm tarafların akıllıca bir komşuluk ilişkileri içinde davranması gerektiğini kaydetti.

Doğu Akdeniz'de coğrafyanın değişmediğini ve Türkiye'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile komşu olarak kalacağını vurgulayan Maas, müzakerelerin yapıcı bir atmosferde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Maas, "Türkiye'yi Yunanistan'la açılmış olan diyalog penceresine tek taraflı adımlarla zarar vermemeye çağırıyoruz" dedi.

Almanya'dan Türkiye'ye Doğu Akdeniz suçlaması

''BÜYÜK BİR DARBE İNDİRİR''

Türkiye'den yetki tartışmasının yaşandığı bölgelerde doğal gaz arama çalışmaları yürütmemesini isteyen Maas, bunun AB liderler zirvesinde kararlaştırılan AB- Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi ve gerginliğin azaltılması çabalarına "büyük bir darbe" indireceğini söyledi.

 

Almanya'dan Türkiye'ye Doğu Akdeniz suçlaması ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye Doğu Akdeniz navtex oruç reis
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.