Almanya'dan, Rusya'nın 40 diplomatı kovmasının ardından açıklama!

Rusya’nın 40 Alman diplomatı "istenmeyen kişi" ilan ederek sınır dışı edilmesinin ardından açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, “Rusya’nın Alman diplomatları istenmeyen kişi ilan etmesinde hiçbir şekilde haklılık payı yoktur” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle Almanya'nın 40 Rus diplomatı sınır dışı etme kararının ardından Rusya da 40 Alman diplomatı sınır dışı etti.

'KARŞILIK VERMELERİNİ BEKLİYORDUK'

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, yaptığı açıklamada Rusya’nın Alman diplomatları sınır dışı ederek karşılık vermelerini beklediklerini belirtti.

Baerbock, "Rusya’nın bugünkü adımını bekliyorduk. Rusya’nın Alman diplomatları istenmeyen kişi ilan etmesinde hiçbir şekilde haklılık payı yoktur. Rusya’da artan olumsuz koşullara rağmen çalışanlarımız ikili ilişkilerimize hizmet etmek için açıklık, ilgi ve büyük bir bağlılıkla Rusya'ya gittiler. Bugün iletilen sınır dışı etmelerle, Rusya bu nedenle kendisine daha fazla zarar veriyor” dedi.

Çok sayıda Avrupa ülkesi, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlık savaşı nedeniyle çok sayıda Rus diplomatı sınır dışı etmişti.

Almanya’nın sınır dışı kararı sonrası Rusya’daki büyükelçilik hizmetlerinin önemli ölçüde kısıtlanması bekleniyor.

 

SuperHaber

Kaynak | İHA

Almanya'dan, Rusya'nın 40 diplomatı kovmasının ardından açıklama! ile ilgili etiketler Almanya Rusya diplomat sınır dışı misilleme bearbock
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.