Almanya'dan NATO açıklaması: Süreci zorlayacağız!

İskandinav ülkeleri İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya gireceğini açıklamasının gözler Türkiye ve Rusya'ya çevrilirken, Almanya'dan "Bu iki ülkenin NATO'ya girmesi için süreci zorlayacağız" açıklaması geldi.

Geçtiğimiz hafta ve dün, İskandinav ülkeleri İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvuracaklarını açıklaması geniş yankı uyandırdı.

Türkiye ise ülkelerin terör örgütü PKK'ya verdiği destek nedeniyle NATO'ya girmesine olumlu bakmayacağını açık bir dille söyledi. Taraflardan, Türkiye ve NATO'dan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"NATO'YA GİRMELERİNİN ÇOK HIZLI OLMASI İÇİN SÜRECİ ZORLAYACAĞIZ"

Öte yandan Almanya'dan da konuyla ilgili açıklama geldi.

Almanya Başbakanı Scholz "Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayacağına inanıyorum. Bu iki ülkenin NATO'ya girmesinin çok hızlı olması için süreci zorlayacağız" sözlerine yer verdi.

"DESTEKLENİYOR"

Scholz aynı zamanda Almanya'nın İsveç ve Finlandiya ile askeri temaslarını güçlendireceklerini de dile getirdi. Scholz, "Avrupa Birliği'nde (AB) zaten hali hazırda İsveç ve Finlandiya'nın desteklenmesi için bir taahüt var" dedi.

Almanya'dan NATO açıklaması: Süreci zorlayacağız! ile ilgili etiketler Almanya NATO
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.