Almanya'dan kritik koronavirüs kararı

Gelen son dakika haberine göre; Almanya'nın en çok okunan gazetesi Bild, Alman hükümetinin sosyal mesafe kurallarının ve kısıtlamaların 29 Haziran'a kadar uzatmaya hazırlandığını yazdı.

Bild, Almanya hükümetinin hazırladığı korona kararlarının taslak metnine ulaştı ve bunu okurlarına aktardı. Gazete, sosyal mesafe kurallarının 29 Haziran’a kadar uzatılmasının planlandığını yazdı.

10 KİŞİYE TOPLANMA İZNİ

Gazetenin iddiası ile ilgili Almanya hükümeti sözcüsü, “Görüşmeler sürüyor” derken, Bild’in haberinde birçok detay da yer aldı. Gazetenin iddiasına göre kamusal alanda maksimum 10 kişiye kadar toplanma izninin verilmesi de alınan kararlar arasında.

Öte yandan bireylerin evlerinde misafir ağırlamasında bir sorun olmadığına karar veren Alman hükümeti, “Sosyal mesafe kurallarına uyulduğu, temiz hava alınabildiği sürece insanlar evlerinde istediği kadar misafir ağırlayabilir.“ açıklamasında bulundu.

Almanya'dan kritik koronavirüs kararı ile ilgili etiketler Almanya Alman Koronavirüs Korona bild sosyal mesafe
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.