Almanya'daki saldırıdan önce ZDF’de kafa karıştıran haber!

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde iki kafeye düzenlenen ve 4’ü Türk, 10 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıdan önce Alman devlet televizyonu ZDF'de kafeleri hedef gösteren bir yayın yapıldığı öğrenildi.

17 Şubat’ta yayınlanan 44 dakikalık belgeselde “Buralar her türlü uyuşturucu, insan ticareti, çeşitli suçların yuvası” deniliyor. Bazı Türkler de bu belgeselden sonra kendilerine bakış açısının değiştini söyledi.

Uzmanların görüşlerine de yer verilen belgeselde şu ifadeler yer alıyor:

“Buralarda kirli işler dönüyor. Her türlü uyuşturucu, insan ticareti, çeşitli suçların yuvası. Sağlığa aykırı ve kadın düşmanı yerler. Kara dumanın altındaki gerçek tehlike. Ülkemizde 1500 McDonald's, 1700 sinema, 700 Burger King var. Nargile barların sayısı 6000 ve bunların üçünün toplamından fazla. Buralar göçmen gençlerin toplandığı merkezler, Türk, Arap ve Fransız kültürünün etkisi var…”

Almanya'daki saldırıdan önce ZDF’de kafa karıştıran haber!

KEŞİF YAPAN İKİNCİ KİŞİ İDDİASI

Irkçı katil Tobias Rathjen'in, ‘Arena Bar’da keşif yaptığı sıralarda, iri yarı, saçlarını kazıtmış bir Alman vatandaşının da, ilk basılan ‘Midnight Nargile Bar'da keşif yaptığı belirtiliyor. Saldırıdan 4 gün önceki keşifte, şüpheliyi barda gören Türkler, “Biz onu, bir olayı araştıran polis sandık. Onunla ilgili şu ana kadar bir araştırma yapılmadı” dedi.

Nargile bar saldırıları, bu belgeselin yayınlanmasından sadece iki gün sonra başladı. Hanau’daki katliamın ardından Stuttgart'ta bir Hannover'de ise iki saldırı yaşandı.

Öte yandan Hanau’da ölen Türklerden Fatih Saraçoğlu ve Gökhan Gültekin’in cenazeleri dün sabah Türkiye’ye getirildi. Saraçoğlu’nun cenazesi Çorum’da; Gültekin’in cenazesi ise Ağrı’da yapılan törenlerin ardından defnedildi.

WESEL'DE TÜRK SPOR KULÜBÜNE SALDIRI

Öte yandan Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunan Wesel kentinde Wesel Anadolu Spor Kulübü’ne kimliği belirsiz kişilerce saldırıldı. Türk spor kulübüne ait binanın camlarını kıran saldırganlar içeri girip eşyalara zarar verdi. Saldırganlar kaçarken soruşturma başlatıldı.

Almanya'daki saldırıdan önce ZDF’de kafa karıştıran haber! ile ilgili etiketler Almanya hanau
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.