Almanya'da Türk düşmanlığı yapan bir Türk! Okul açılmaması için harekete geçti...

Almaya'da Türk okullarının açılması ile ilgili harekete geçildi. Konuya ilk itiraz ise Türk kökenli Alman siyasetçi Sevim Dağdelen'den geldi. Dağdelen, buna asla izin vermeyeceklerini belirtti.

Türkiye, Almanya'da resmi Türk okullarının açılması için harekete geçti.

Almanya ile Türkiye arasında görüşmelerin başlamasının ardından konuya ilk itiraz Türk kökenli Alman siyasetçi Sevim Dağdelen'den geldi.

MÜZAKERELER FELAKETTİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin ifadeler kullanan Dağdelen, "Alman hükümetinin Erdoğan ile kendi özel okullarını Almanya'da açabilmesi için müzakerelerde bulunması bir felakettir" şeklinde konuştu.

Sevim Dağdelen, Türk okullarının Almanya'da açılmaması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Almanya'da Türk düşmanlığı yapan bir Türk! Okul açılmaması için harekete geçti...

SEVİM DAĞDELEN KİMDİR?

1975 yılında Almanya’nın Duisburg kentinde doğdum. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladım. Hukuk dalında 1998 yılında başladığı yüksek öğrenimimi Almanya’da Marburg ve Köln Üniversiteleriyle, Avustralya’da Adelaide Üniversitesi’nde sürdürdü.

1991-2005 yılları arasında öğrenimim süresince Kuzeyren Vestfalya Eyalet Öğrenci Temsilciliği ile Federal Öğrenci Temsilciliği’de yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) ve bu kuruluşun gençlik kolunda fahri çalışmalarda yöneticilik görevlerinde bulundu. Almanya’da 2005’te kurulan Göçmen Kadınlar Birliği’nin kurucu üyesiyi.

Eylül 2005’te yapılan seçimlerde Sol Parti Kuzeyren Vestfalya Eyalet Listesi’nden Almanya Federal Meclisi’ne seçildi. Federal Meclis’in Hukuk Komisyonu ile Avrupa Alt Komisyonu’nda asli üye, yanısıra İçişleri ve İnsan Hakları Komisyonlarında yedek üye olarak çalışıyor. Ayrıca, Sol Parti Meclis Grubunda Uyum ve Göç Politikası Sözcülüğü ile Türk-Alman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekilliği görevlerini sürdürmekte.

Almanya'da Türk düşmanlığı yapan bir Türk! Okul açılmaması için harekete geçti... ile ilgili etiketler Almanya Türk Okul Sevim Dağdelen
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.