Almanya'da skandal: Eski askerlerden göçmenleri öldürme planı!

Almanya'da eski paraşütçüler ve yedek askerlerden oluşan bir 'askeri spor grubunun' göçmenleri öldürme amacıyla saldırı planladıkları şüphesi üzerine savcılık soruşturma başlattı. Aşırı sağ görüşlere sahip eski asker grubunun üstelik bir de Savunma Bakanlığındaki bir uzmanla yakın ilişkide olduğu ortaya çıktı.

Almanya’da 9 eski askere, savcılık tarafından, “göçmenlere öldürme amacıyla saldırı planı” yaptıkları şüphesi ile soruşturma açıldığı bildirildi.

KAN DONDURAN PLAN: GÖÇMENLER HEDEFTE

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde yer alan Lüneburg Başsavcılığı, “göçmenlere saldırı” şüphesi ile yaşları 37 ile 53 arasında değişen 9 eski asker hakkında “silahlı bir örgüte katılma ve bu örgüte komuta etme" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

PARAŞÜTÇÜLER VE YEDEK ASKERLERDEN OLUŞUYOR

Paraşütçüler ile yedek askerlerden oluşan askeri bir spor grubunun göçmenleri öldürme gerekçesiyle saldırılar planladığı iddiasını soruşturan Savcılık, grubun yedekte bir yarbay olan Jens G. tarafından yönetildiği ve yarbayın askeri spor etkinliklerini düzenlediği aktarıldı.

YAPILAN BASKINLARDA CEPHANE ORTAYA ÇIKTI

Güvenlik güçleri, Eylül ayı başlarında Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya ve Berlin eyaletlerinde çeşitli baskınlar düzenlemiş, baskınlarda silah, mermi ve şüphelilerin aşırı sağ görüşlere yakın olduğunu ortaya koyan malzemeler ele geçirmişti.

SAVUNMA BAKANLIĞI ÇALIŞANIYLA YAKIN İLİŞKİ İÇİNDE

Baskınlar neticesinde örgütün yöneticisi olduğu belirtilen Yarbay Jens G.’nin Savunma Bakanlığı'nda görevli bir uzmanla yakın ilişkiler içinde olduğu tespit edilmişti.

SAVUNMA BAKANLIĞINDAKİ UZMAN GÖREVDEN ALINDI

Yarbayın ilişkisi olduğu tespit edilen uzmanın, “Strateji ve Görev" adlı birimde görev yapmasından dolayı hassas gizli bilgilere erişimi olduğu bu nedenle sistemlere girişinin engellendiği ve görevden alındığı bildirildi.

Haberlerin ardından Almanya Savunma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, aşırı sağ konusunda taviz verilmeyeceği vurgulandı.

Almanya'da skandal: Eski askerlerden göçmenleri öldürme planı! ile ilgili etiketler Almanya asker göçmen Savcılık eski plan öldürme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.