Almanya'da patlama alarmı: Yüksek tehlike uyarısı yapıldı!

Almanya'nın Leverkusen şehrinde, çöp depolama tesisinde önce bir patlama meydana geldi sonrasında ise büyük bir yangın çıktı. Olay yerinden henüz ölü ve yaralı bilgisi verilmezken tesis yetkilileri 5 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. İtfaiye bölgede yaşayan akıllı telefon kullanıcılarına "yüksek tehlike" uyarısı gönderdi.

Almanya'nın Leverkusen kentindeki bir çöp depolama tesisinde patlama meydana geldiği bildirildi.

Polis, patlamanın etkisiyle yoğun duman oluşması nedeniyle çevredeki ev ve iş yerlerinin cam ve kapılarının kapalı tutulması çağrısında bulundu.

Patlama nedeniyle yaralı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Öte yandan Reuters'ın son dakika olarak geçtiği bilgiye tesis yönetimi tarafından göre patlama sonrası 5 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Alman medyası, patlamanın, tesisin akaryakıt tanklarının bulunduğu alanda meydana geldiğini yazdı.

Almanya'da patlama alarmı: Yüksek tehlike uyarısı yapıldı!

Leverkusen itfaiyesi de akıllı telefon kullanıcılarına "yüksek tehlike" uyarısı gönderdi. Patlama nedeniyle oluşan dumanın kilometrelerce uzaklıktan görülebildiği ifade edildi.

Tesiste çalışan bir görevlinin İngiliz medyasına yaptığı açıklamaya göre patlama çöplerin yakıldığı sırada meydana geldi. Şirket yönetimi bölgede sadece itfaiye değil kirlenme tespiti araçlarının da bulunduğu ve herhangi bir kimyasal zehirlenme ihtimaline karşı alarmda olduklarını ifade etti.

Bölgeye yakın otobanlar trafiğe kapatılırken olay anında oradan geçen vatandaşlar tarafından kaydedilen videolar sosyal medyada hızla yayıldı. Bu görüntülerde yangından kaynaklanan siyah dumanların şehrin üzerini kapladığı görüldü.

Almanya'da patlama alarmı: Yüksek tehlike uyarısı yapıldı! ile ilgili etiketler Almanya patlama leverkusen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.