Almanya'da ordu sahaya iniyor

Koronavirüs salgınında büyük kayıplar vermeyi sürdüren Avrupa'dan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Virüsle mücadele konusunda ikinci kez alarm durumuna geçen Almanya'da son 24 saatte bin 244 kişi daha yaşamını yitirdi. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, virüsle mücadele kapsamında yaklaşık 10 bin askerin koronavirüs testi yapması için görevlendirildiğini bildirdi.

Koronavirüsle mücadelede ikinci dalgayı ağır bir şekilde geçiren Almanya'da son bir günde bin 244 kişi daha yaşamını yitirdi. Bu rakam, salgının ilk görüldüğü günden bu yana günlük en yüksek can kaybı olarak tarihe geçti.

Ülkede bulaşıcı hastalıklar konusunda çalışmalarını sürdüren Robert Koch Enstitüsünden (RKI), son 24 saat içerisinde 25 bin 164 kişinin koronavirüse yakalandığını duyurdu.

TOPLAM CAN KAYBI 44 BİNE YAKLAŞTI

Böylelikle Almanya'da toplam vaka sayısı 1 milyon 978 bin 590’a çıktı. Son bir günde bin 244 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesi ile birlikte toplam can kaybı da 43 bin 881’e çıktı.

Açıklanan bu rakamlarla birlikte Almanya'da salgının ilk gününden beri kaydedilen en yüksek ölüm sayısı da gerçekleşmiş oldu.

8 OCAK'TAKİ REKOR KIRILDI

Ülkede şimdiye kadar koronavirüs kaynaklı en yüksek ölüm sayısı bin 188 ile 8 Ocak'ta kayda geçmişti.

Diyer yandan virüsle mücadelede zorlanan ülkede, yoğun bakımda yatan hasta sayısının 5 bin 185'e çıktığı, bu hastalardan 2 bin 970'nin entübe edildiği bildirildi.

750 BİN KİŞİ AŞILANDI

Koronavirüs aşısı üreten ülkelerden biri olan Almanya'da şu ana kadar 750 bin kişiye aşı yapıldı.

10 BİN ASKER SALGIN MÜCADELESİ İÇİN SAHAYA İNİYOR

Almanya, koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 10 bin askerini Covid-19 testi yapması için görevlendirdi. Almanya, 10 bin askerini ülke genelinde Covid-19 testi yapmaları için görevlendirdi.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Covid-19 testi yapmakla görevlendirilen 10 bin askerin özellikle yaşlıların ve huzur evlerinde kalanların Covid-19 testlerinin daha hızlı bir şekilde yapılmasına katkı sağlayacağını açıkladı.

Yaşlıların yardıma muhtaç olduğunu ve salgına karşı en büyük kayıpların huzur evi sakinlerinin olduğunu hatırlatan Kramp-Karrenbauer, askerlerin hızlı test için sahada çalışmalarının salgına karşı verilen mücadeleye büyük katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Almanya'da ordu sahaya iniyor ile ilgili etiketler Almanya Ordu Avrupa aşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.