Almanya'da Müslüman mezarlarına çirkin saldırı: Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki

Almanya'nın Iserlohn kentinde Müslümanlara ait 32 mezara saldırı düzenlendi. saldırıda mezarlar tahrip edildi. Dışişleri Bakanlığı çirkin saldırının ortaya çıkması sonrası sert tepki gösterdi. Geçen yılda da yeni yılın ilk saatlerinde aynı mezarlık ırkçılar tarafından saldırıya uğramış, Müslümanlara ait 7 mezar tahrip edilmişti.

Almanya'da yeni yılın ilk saatlerinde, Iserlohn kentindeki mezarlığa saldırı yapıldı. Çirkin saldırıda, Müslümanlara ait 32 mezar tahrip edildi.

Bölge sakinleri, tahrip olan mezarları düzenlemek ve bakımlarını yapmak için mezarlığa akın etti.

DİTİB Iserlohn Merkez Camii Başkan Yardımcısı Aytaç Kuruağaç saldırıya tepki gösterdi:

Almanya'da Müslüman mezarlarına çirkin saldırı: Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki

"Müslüman mezarından 32 tanesini kırdılar, yıktılar, tahrip ettiler. Umarız en yakın zamanda bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren ırkçılar yakalanıp adalete hesap verirler."

Saldırının kim veya kimler tarafından düzenlendiği henüz tespit edilemezken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Geçen yılda da yeni yılın ilk saatlerinde aynı mezarlık ırkçılar tarafından saldırıya uğramış, Müslümanlara ait 7 mezar tahrip edilmişti.

Almanya'da Müslüman mezarlarına çirkin saldırı: Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki - Resim : 2

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TEPKİ GÖSTERDİ

Dışişleri Bakanlığından Almanya’da Müslüman mezarlığına yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklama yapıldı.

Almanya’nın Iserlohn şehrinde bir Müslüman mezarlığına saldırı gerçekleştirildiğini üzüntüyle öğrenildiği belirtilen açıklamada, “Yeni yıl gecesinde meydana gelen saldırı, son dönemde özellikle Avrupa’da yükselişe geçen ve Müslümanların mezarlıklarını dahi hedef haline getiren hastalıklı İslam karşıtı zihniyetin yeni bir göstergesidir. Bu elim saldırının faillerinin belirlenerek adalete teslim edilmelerini ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını temenni ediyoruz. Keza bu tür hadiselerin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz” denildi.

Almanya'da Müslüman mezarlarına çirkin saldırı: Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki ile ilgili etiketler Almanya Müslüman Mezarlık Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.