Almanya’da maske cinayeti! Uyarıda bulunan kasiyeri öldürdü

Geçtiğimiz cumartesi günü bir kişi, benzin istasyonuna maskesiz girdiği için kendisini uyaran 20 yaşındaki kasiyeri başından vurarak öldürdü. Polise teslim olan zanlı, koronavirüs tedbirlerinin kendisini strese soktuğu yönünde savunma yaptı.

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinde bulunan Idar-Oberstein kasabasında benzin istasyonuna alkol almak için giren 49 yaşındaki şahıs, maske takması için kendisini uyaran 20 yaşındaki kasiyeri başından vurarak öldürdü.

Geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen korkunç olay hakkında açıklama yapan Savcı Kai Fuhrmann, şahsın alkol almak için akşam saatlerinde benzin istasyonuna geldiğini ve maske takmadığı için genç kasiyer tarafından uyarıldığını belirterek, şahsın uyarının ardından maske takmayı reddederek benzinlikten ayrıldığını aktardı.

Fuhrmann, şahsın daha sonra çenesinde takılı maske ile yeniden benzinliğe geldiğini ve genç kasiyerin adamı yeniden maske takması konusunda uyardığını aktararak, "Ardından fail tabancasını çekti ve kasiyeri başından vurdu. Kurban yere düşerek hemen öldü" dedi.

Furhmann, şüphelinin daha sonra polise teslim olduğunu ve gözaltına alındığını aktarırken, zanlının koronavirüs önlemlerinin kendisini strese soktuğunu söylediğini belirtti.

Almanya’da maske cinayeti! Uyarıda bulunan kasiyeri öldürdü

MASKE CİNAYETİ ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRDI

Olay, aşırı sağcı AfD'nin karantina ve aşı karşıtı bir kampanyayla seçmenleri etkilemeye çalıştığı federal seçimlerden bir hafta önce gerçekleşti. Anketlerde oy oranı yüzde 11 civarında olan parti, birçok koronavirüs inkarcısının desteğine sahip.

Katile sempati gösteren ve koronavirüsü inkar eden aşırı sağcı gruplardan Querdenker (Aykırı Düşünenler) tarafından sosyal medyada dolaşan mesajlara yanıt veren Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Querdenker'in cinayeti kutladığını belirterek, "Bu insanlardan gelen nefret ve kışkırtma toplumumuzu bölüyor ve insanları öldürüyor. Onların toplumumuzda yeri yok" dedi.

Adalet Bakanı Christine Lambrecht ise cinayetin nefreti körüklemek için kullanılmasının iğrenç olduğunu belirterek, “Devlet, şiddete başvurmak isteyen korona virüs inkarcılarının radikalleşmesine mümkün olan her yolla karşı koymalıdır” açıklamasında bulundu.

Almanya’da maske cinayeti! Uyarıda bulunan kasiyeri öldürdü ile ilgili etiketler Almanya maske cinayet maske uyarısı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.