Almanya'da İlkay Gündoğan'a ırkçı saldırı!

Almanya'da yine Türk asıllı bir futbolcuya ırkçı taciz olayı gerçekleşti. Almanya'nın, Sırbistan ile Volkswagen Arena'da oynadığı milli maçta, Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ırkçı tezahüratların hedefi oldu

Almanya'nın dünyaca ünlü Türk asıllı milli futbolcusu Mesut Özil, kendisine yönelik ırkçı tacizler sonucunda kısa süre önce Alman milli takımından ayrılmıştı.

Özil gibi siyasi angajmanlar ile hedef haline getirilen isimlerden bir diğeri de Manchester City takımında forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan'dı...

Özil gibi milli takımdan ayrılmayan ve Alman milli takımının formasını giymeye devam eden İlkay Gündoğan son maçında ırkçı tacizin hedefi oldu.

Almanya ile Sırbistan arasında geçen çarşamba günü Wolfsburg’ta oynanan milli futbol karşılaşmasında, Almanya formasıyla mücadele eden İlkay Gündoğan ve Leroy Sane aleyhine yapılan ırkçı ve aşağılayıcı tezahüratlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Alman Futbol Federasyonu (DfB), olayı en sert biçimde kınadığını duyurdu. DfB’nin açıklamasında, Gündoğan ve Sane’ye tribündeki küçük bir grup tarafından sürekli hakaret edildiği ancak aynı tribünde bulunan bir taraftarın sayesinde, rahatsızlık veren grubun olduğu koltuklara ait biletlerin kimlere ait olduğunun tespit edildiği bildirildi. Polis olayla ilgili soruşturmasına devam ediyor.

Almanya'da İlkay Gündoğan'a ırkçı saldırı!

İlkay Gündoğan ve Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ederek, birlikte fotoğraf çektirdikleri için Alman meduaso ve spor kamuoyu tarafından hedef haline getirilmişti. 

 

Almanya'da İlkay Gündoğan'a ırkçı saldırı! ile ilgili etiketler Mesut Özil
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.