Almanya'da futbola sarı ışık yandı!

Almanya'da 14 eyaletin spor bakanları, liglerin tekrar başlatılması konusunda video konferans yolu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda liglerin başlamasına izin verileceği tarih ve planlama konuşuldu.

Almanya'da bugün bir araya gelen 14 eyaletin spor bakanları Mayıs ayı ortası veya sonunda futbola yeniden izin verilmesinin düşünülebileceği konusunda hemfikir olduklarını açıkladılar.

Almanya'da futbola sarı ışık yandı!

Video konferans toplantısında bir araya gelen spor bakanları, diğer sporlar ve halkın dışarıda spor yapması için de adım adım ilerleyen bir plan üzerinde çalışılmasına karar verdiler.

Futbola izin konusunda henüz bir açıklama yapmayan eyalet spor bakanları, birkaç gün içinde bir tavsiye kararı alarak açıklayacak ve kararı 30 Nisanda Federal Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının yapacağı toplantıya sunacaklar. Toplantı tüm Almanya için Koronovirüs konusunda bundan sonra atılacak adımlar açısından büyük önem taşırken beklenen yumuşamaların neler olacağı merakla bekleniyor.

Bundesliga'nın yeniden başlaması için DFL'nin çok katı tıbbi ve hijyenik önlemler alması gerektiğini açıklayan spor bakanları sözcüsü, maçların mümkün olan en az personel ile gerçekleştirilmesi ve maçlar seyircisiz olsa da stat dışında taraftar gruplarının toplanmasının önüne geçilmesi için önlemler alınması gerektiğini de DFL'ye ilettiklerini belirtti.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder de Bild'e yaptığı açıklamada Mayıs ayının dokuzundan sonra antrenmanların başlayabileceğinin işaretini verdi.

 

Almanya'da futbola sarı ışık yandı! ile ilgili etiketler Bayern Münih Borussia Dortmund Koronavirüs Korona Bundesliga
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.