Almanya'da facianın boyutu artıyor: Sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 103'e yükseldi!

Atmosfer olayları, Avrupa'yı enkaza çevirdi! Aşırı yağışlar ve selle mücadele sürüyor. Almanya, tarihindeki en büyük toplu ölümleri yaşamaya devam ediyor. 2002 yılındaki sel felaketinde 21 kişinin yaşamını yitirdiği Almanya'da can kaybı 103'e yükseldi, sayının artmasından endişe ediliyor. Onlarca kişi ise kayıp. Belçika ve Hollanda da etkilenen ülkeler arasında.

Avrupa'da rekor kıran yağışlar sele sebep oldu. Dereler yataklarından taştı, evleri ve arabaları süpürerek yoluna devam etti.

ÖLÜ SAYISI 100'Ü GEÇTİ OLDU

Özellikle Almanya'yı vuran fırtına, cuma günü itibariyle etkilediği Belçika ile birlikte 103 kişinin ölümüne sebep olmuş durumda. Onlarca insan ise hala kayıp.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Rheinland-Pfalz İçişleri Bakanı Roger Lewentz, görevlerinin selden etkilenen riskli bölgelerdeki halkın tahliyesi ve hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerine ulaşmak olduğunu ifade etti. Polis tarafından yapılan açıklamada ise, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve can kaybı sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi. Alman ordusunun da arama-kurtarma çalışmalarına 850 askerle destek verdiği kaydedildi.

MERKEL,VATANDAŞLARA YARDIM SÖZÜ VERDİ

ABD'ye resmi ziyarette bulunan Başbakan Angela Merkel hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilerken, selden etkilenenlere yardım sözü verdi. Başkent Washington DC'de gazetecilere açıklama yapan Merkel, hükümetin selden etkilenenlere nasıl yardım edebileceği konusunda Maliye ve İçişleri Bakanlarıyla temas halinde olduğunu belirtti. Merkel ayrıca, birçok ülkenin Almanya ile dayanışma içerisinde olduğunu aktararak, farklı ülkelerden yardım teklifleri aldıklarını açıkladı.

AHRWEILER

Almanya'nın Rhineland-Palatinate eyaletindeki şarap bağları bölgesi olan Ahrweiler'da, polis kayıtlarına göre 18 kişi yaşamını yitirdi. Ahr nehri taşarak bölgede 6 evi yıkarak yok etti. 

EUSKIRCHEN

Bonn şehrinin güneyindeki Euskirchen bölgesinde ise, yetkililerin açıklamasına göre 8 kişi hayatını kaybetti.

KUZEY RHINELAND

Burada ölen 8 kişiye ek olarak, 2'si itfaiyeci olmak üzere 7 kişi daha eyaletin kuzeyinde yaşamını yitirdi.  

ASKERLER TANKLARLA SOKAKLARA İNDİ

Yüzlerce asker, kurtarma opeasyonlarında polise yardımcı oluyor. Askerler, kapanan yolları 'tanklarla' açmaya çalışıyor. Askeri helikopterler ise evlerinin damlarında mahsur kalan insanları toplamaya gayret gösteriyor. 

BELÇİKA

Belçika'da ise 2 kişi aşırı yağışlar yüzünden canından olurken, 15 yaşındaki bir kız çocuğu ise taşan nehre kapılarak kayboldu. Arama çalışmaları sürüyor. Belçika'da bulunan Pepinster'daki 10 ev de fırtına, sağanak ve selden nasibini alarak çöktü. Vesdre nehrinin taşması sonucu 1000'den fazla ev ise tahliye edildi. 

HOLLANDA

Ortalama yükseltisi deniz seviyesinin altında (eksi) 8 metre olan Hollanda'nın güneyindeki Limburg şehrinde ise taşan nehirler bir çok eve hasar verdi. Bazı binalar tahliye edildi. 

2 GÜN DAHA DEVAM EDECEK

Meteorolojik tahminlere göre ise yağışların en az bu şiddette bu akşamdan itibaren Almanya'da 2 gün daha etkili olacağı aktarılıyor.

Almanya'da facianın boyutu artıyor: Sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 103'e yükseldi! ile ilgili etiketler Almanya Hollanda Belçika Avrupa Sel (Doğa olayı) Yağmur
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.