Almanya’da dükkan ve mağazalar kapılarını açıyor

Son dakika... Almanya'da koronavirüs (Kovid-19) önlemlerinin gevşetilmesi kapsamında tüm mağazalar açılacak, açık havada spor faaliyetleri ve idmanlara şartlı izin verilecek.

Almanya’da federal hükümet ve eyalet hükümetleri salgının yayılmasını önleme kapsamında alınan sosyal kısıtlamalara 5 Haziran’a kadar devam edilmesini kararlaştırdı. Ancak mevcut kısıtlamalar esnetilecek. Buna göre ülke genelinde farklı bölgelerde oturan akraba ve aile yakınları biraraya gelip, ziyaret edilebilecek. Ülke genelini kapsayan bu ortak karar öncesinde bazı eyaletler münferit olarak buna izin vermişti.

Almanya'da koronavirüs (Kovid-19) önlemlerinin gevşetilmesi kapsamında tüm mağazalar açılacak, açık havada spor faaliyetleri ve idmanlara şartlı izin verilecek.

METRE KARE BAŞINA MÜŞTERİ ÜST SINIRI GETİRİLECEK

Başbakan Angela Merkel başkanlığında toplanan eyalet yönetimleri, ülke genelinde şimdiye kadar 800 metrekarelik satış alanına izin verilen mağazalara yönelik sınırlamayı kaldırma kararı aldı. Katılımıcıların aktardığı bilgiye göre Başbakan Merkel ve eyalet başbakanları mağazalara satış alanı sınırlaması yerine aynı anda alışveriş yapanların sayısısı ile ilgili bir üst sınır getirme konusunda anlaştı. Buna göre sosyal mesafenin korunabilmesi için metre kare başına müşteri üst sınırı getirilecek.



Almanya’da dükkan ve mağazalar kapılarını açıyor ile ilgili etiketler Almanya kovid-19 corona covid-19 mağaza dükkan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.