Almanya'da çalışmak isteyen Türklere büyük kolaylık! Bu 4 şarttan 3'ünü yerine getirin...

Almanya’da çalışmak isteyen Türkler için aranan 4 şart belli oldu. Kalifiye işçi sorununu çözmek amacıyla Türk işçilerin ülkeye daha kolay gelmesini sağlayan programın detayları ortaya çıktı. Bu programa başvurmak amacıyla belirlenen 4 kriterden 3’ünü karşılamak yeterli olacak.

Dünyanın ekonomik anlamda en güçlü ülkeleri arasında yer alan Almanya’da işçi sendikaları ve işveren dernekleri, uzunca bir süredir iş gücü sorunundan şikayetçi olmaktadır. Çalışma Bakanlığı da iş gücündeki eksikliğin giderilmesi adına ekonomik anlamda büyümeyi engelleyen bu sektenin ortadan kaldırılması adına adım atmakla uğraşmaktadır.

DW Türkçe tarafından aktarılan son bilgilere göre; 'Türkçeye fırsat kartı' diye çevrilebilecek ‘Chancenkarte’ ile AB dışından kalifiye iş gücünün Almanya’da çalışmasını mümkün kılacak bir uygulamayı yürürlüğe koymaya hazırlanmakta. Bu, ABD’nin ‘Yeşil Kart’ veya İngilizcesiyle ‘Green Card’ uygulamasına benzetilmektedir.

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere büyük kolaylık! Bu 4 şarttan 3'ünü yerine getirin...

Şu anda, AB üyesi olmayan çoğu vatandaşın Almanya'ya yerleşmeden önce bir iş teklifi alması gerekmektedir.

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, Almanya’nın planladığı ‘fırsat kartı’na ilişkin planlarını hafta içerisinde duyurdu. Söz konusu kart sayesinde, yabancı kalifiye çalışanlar, Almanya’ya herhangi bir somut iş teklifi olmaksızın gelerek çalışma şansı elde edeceklerdir.

Bu çerçevede bir puanlama sistemine tabi tutulacak adaylarda, aşağıda sıralanan 4 şarttan en az 3’ünü yerine getirme şansı aranacaktır.

• Üniversite diploması veya mesleki beceriler
• En az üç yıllık meslek deneyimi
• Almanca bilgisi veya Almanya‘da önceden yaşamış olmak
• 35 yaşının altında olmak.

İş arayanlar için zaten bir vize türü mevcut, ancak 'chacenkarte' Almanya'da iş bulmak isteyenlerin sürecini daha kolay ve hızlı hale getirecektir.

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere büyük kolaylık! Bu 4 şarttan 3'ünü yerine getirin... - Resim : 2

Vize anlaşması olan bazı ülkelerin vatandaşları zaten 90 gün boyunca vizesiz olarak Almanya'ya girebilmekte ancak yalnızca kısa süreli iş bulmalarına izin verilmektedir. Bu fırsat kartı, insanların yurt dışından başvurmak yerine ülkedeyken iş ya da çıraklık aramasına da olanak tanımaktadır.

Başvuru sahipleri, bu süreç zarfında yaşam giderlerini karşılayabileceklerini kanıtlamak zorunda olacaklardır.

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere büyük kolaylık! Bu 4 şarttan 3'ünü yerine getirin... ile ilgili etiketler Almanya İşçi Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.