Almanya'da 24'ü Türk 31 kaçak yakalandı...

Almanya'nın Dresden kentinde Çekya sınırında Alman polisi tarafından durdurulan Türkiye plakalı soğuk hava dorsesi bulunan TIR'da 24'ü Türk 31 kaçak yakalandı. BBC'nin haberine göre yakalanan kaçaklar donarak ölmek üzereydi.

Alman Federal Polisi, kaçakları taşıyan TIR’ı A17 otoyolunda yapılan denetimler sırasında yakaladı.

Federal Polis'in yaptığı açıklamada, kaçak göçmenleri taşıyan TIR'ın salı akşamı Çekya ile sınır bölgesinde, Dresden yönünde ilerlerken durdurulduğu ifade edildi.

MEYVE KUTULARININ ÜZERİNDE BULUNDULAR

TIR'ın soğuk hava dorsesinde, neredeyse tavana kadar dizilmiş kavun ve meyve kutuları olduğunun belirtildiği açıklamada, kaçak göçmenlerin de bunların üzerine uzanmış halde bulundukları kaydedildi.

Polis yetkilisi Martin Ebermann, TIR'ın soğuk hava dorsesinde, kutuların en üstünde dar bir alanda buldukları kaçak göçmenlerin neredeyse donmak üzere olduğunu belirtti. Ebermann, kaçaklardan 5'inin hafif sağlık sorunları yaşadığını, diğerlerinin ise durumlarının daha iyi olduğunu söyledi.

24'Ü TÜRK VATANDAŞI

Alman basınında yer alan haberlere göre 18 ila 47 yaşları arasında ve tamamı erkeklerden oluşan kaçak göçmenlerin 24'ü Türk vatandaşı. Kaçaklar arasında üç Suriyeli, üç İranlı ve bir de Iraklı var.

Polis, TIR'ın Türk vatandaşı olan 57 yaşındaki şöförünü insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına aldı. Şoförün yakın tarihte hakim karşısına çıkarılmasının beklendiği ifade edildi. 

Dresden Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, insan kaçakçılığını yürüten şebekenin üzerine gidileceğini açıkladı.

110 GÖÇMEN TIR DORSELERİNDE CAN VERDİ

Son yıllarda Avrupa'da TIR'larla gelmeye çalışan birçok kaçak can verdi. 

2015 yılında Avusturya'da bir otobanda terk edilmiş soğuk hava kamyonunda, 71 göçmenin cansız bedenleri bulunmuştu. Kamyondaki sığınmacıların yapılan otopsisinde hepsinin de havasızlıktan öldükleri tespit edilmişti.

Geçen yıl ise İngiltere'nin güneydoğusundaki Essex bölgesinde, sanayi sitesine park edilmiş haldeki bir TIR'da yapılan aramada Asya kökenli 39 kaçak göçmenin cesetleri bulunmuştu.

Almanya'da 24'ü Türk 31 kaçak yakalandı... ile ilgili etiketler Almanya TIR dresden kaçak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.