"Almanya yıllardır terör örgütlerini açıkça destekliyor"

Paris Üniversitesi Diplomatik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Kültürel Diplomasi Kürsü Başkanı ve AB Komisyonu’nun EL-CSID projesi kapsamında Müslüman ülkelerle diplomatik ilişkilerden sorumlu görevlisi Doç. Dr. Naciye Selin Şenocak, Türkiye İncirlik Hava Üssü’nün kullanımı, ABD ve Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine verdiği destekle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin İncirlik Hava Üssü’nün kullanımını yeniden değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Şenocak, ABD ve Almanya’nın Türkiye ile ilişkilerinin normalleşmesi için PKK, PYD gibi terör örgütlerine desteği kesmesi gerektiğini ve FETÖ Liderini iade etmesi gerektiğini söyledi.

Müslüman ülkelerle diplomatik ilişkilerden sorumlu Doç. Dr. Şenocak “Türkiye ve Almanya ilişkileri son bir yılda özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne zorlu bir süreçten geçmektedir. Almanya’nın Türkiye’ye karşı iki yüzlü tutumu yeni bir durum olmamakla birlikte artık ciddi bir diplomatik krize neden olmuştur.

Almanya yıllardır hiç gizlemeden gerek siyasi gerekse askeri açıdan Türkiye’yi ve bütünlüğünü hedef alan terör örgütlerini resmen açıkça desteklemektedir ve bu desteklerini kendi resmi basın-yayın organlarıyla da sergilemektedir. PKK-PYD-YPG gibi terör örgütlerine askeri eğitim desteğiyle birlikte silah desteği verdiklerini hiç çekinmeden bunu da “demokrasi, özgürlük, insan hakları” çatısı altında DAES’e ve kendi deyimleriyle “faşist Türkiye’ye” karşı savaşan kahramanlar olarak lanse ederek yapmaktadırlar.

Bunun yanında kendi ülkelerinde PKK’nın Türkiye aleyhinde propaganda yapmasına izin vererek diğer taraftan Türk bakanların gurbetçilerle buluşmasını hatta Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayın yapmasını engelleyerek Türkiye aleyhinde yapılan kara propagandaya destek olmaktadır. Ayrıca Türkiye’den kaçan FETÖ terör örgütü yöneticileri, askerleri ve üyelerini de Almanya’da sığınma talepleri çerçevesinde koruma altına almaktadır. Bu durumda dost müttefik bir Almanya’dan ziyade Türkiye aleyhinde istikrarsızlaştırma operasyonunda etkin rol oynayan bir Almanya bulunmaktadır” dedi.

“TÜRKİYE, İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ’NÜ YENİDEN DEĞERLENDİRMELİ”

Türkiye’nin İncirlik Üssü’nün kullanımı konusunda yeniden değerlendirme yapması gerektiğini de ifade eden Doç. Dr. Şenocak “Son günlerde İncirlik Üssü meselesi ise iki ülke arasındaki ilişkileri krize sokmuştur. Türkiye Almanya Federal Meclis’teki Savunma Komisyonu üyesi vekillerin İncirlik Üssü’ndeki 260 kadar Alman askerlerini ziyaret etme talebini geri çevirmesi Almanya’nın İncirlik Üssü’ne alternatifleri Ürdün, Kıbrıs ve Kuveyt gibi ülkelerde aramaya neden oldu. Almanya’nın İncirlik Üssü’nden çekilmesi Türkiye’ye ne kaybettirir? Almanya’ya ne kaybettirir? Almanya her ne kadar başka alternatif üs arayışları içerisine girse de İncirlik Üssü jeopolitik ve stratejik açıdan Almanya’nın bölgedeki çıkarlarını kontrol altında tutabilmesi için merkezi önem taşımaktadır” diye konuştu.

“NATO İKİ YÜZLÜ POLİTİKA İZLİYOR”

NATO ülkelerinin iki yüzlü bir politika izlediğini de ileri süren Doç. Dr. Şenocak “İncirlik Üssü kullanımı Türkiye’nin lehine mi yoksa aleyhine mi? NATO’nun yeni stratejik hedefi “uluslararasi terörizmle mücadele” ise nasıl oluyor da gerek ABD gerekse Almanya PKK-PYD-YPG ve hatta FETÖ gibi uluslararasi terör örgütlerine destek sağlamaktadır.

EL-KAIDE ve DAEŞ’i kimin hangi amaçla kurduğu belliyken bir terörist grubu başka bir terörist grubuna destek sağlayarak silahlandırarak yok etmeye çalışması NATO’nun acizliğini ve ABD ve Almanya gibi müttefik ülkelerin bölgede BOP (Büyük Ortadogu Projesi) çerçevesinde başka gizli bir ajandası olduğunu göstermektedir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE, NATO MÜTTEFİKLERİNİN TERÖRE SAĞLADIĞI DESTEKLE YÜZLERCE ŞEHİT VERDİ”

Türkiye’nin, Almanya gibi NATO müttefiklerinin terör örgütlerine sağladığı destek yüzünden yüzlerce şehit verdiğine de dikkat çeken Doç. Dr. Şenocak “15 Temmuz darbe girişiminin İncirlik Üssü’nden destek sağlandığı iddiaları halen gündemdeyken Türkiye’nin bütün bu parametreleri göz önüne alması ve asimetrik savaşların hedefi ve merkezi haline getirilmesinin önüne geçilmesi gerekmektedir. Türkiye, Almanya gibi NATO müttefiklerinin terör örgütlerine sağladığı destek yüzünden yüzlerce şehit verirken Almanya’nın bu tutumu karşısında sessiz kalmamalı. Almanya ile Türkiye bu görüşmelerde Almanya’nın terör örgütlerine sağladığı destek belgelerle masa yatırılarak iki ülkenin diplomatik krizden çözüme kavuşması için yapıcı adımların atılması sağlanması gerekmektedir“ ifadelerini kullandı.

"Almanya yıllardır terör örgütlerini açıkça destekliyor" ile ilgili etiketler Almanya İncirlik Selin Şenocak
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.