"İş birliğimizi genişletmeliyiz"

Almanya ile Fransa arasında düzenlenen ortak bakanlar kurulu toplantısından Türkiye ile ilgili dikkat çeken mesajlar çıktı. Toplantı sonrası yayınlanan ortak bildirgede Türkiye ile iş birliğinin gelişmesi gerektiğinin altı çizildi.

Almanya’nın ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenlenen bakanlar kurulu toplantısının ardından koronavirüs salgını, iklim değişikliğiyle mücadele, ekonomi politikası, dijital dönüşüm ve uluslararası konuları içeren 62 maddelik bir bildirge yayımlandı. Bildirgenin girişinde Almanya ve Fransa’nın iş birliğini güçlendirmeye devam edeceği belirtildi. Almanya ve Fransa’nın güçlü, sürdürülebilir ve dirençli bir Avrupa Birliği (AB) için birlikte çalışma konusundaki kararlılığını teyit ettiği belirtilen bildirgede, çağın meydan okumalarına sadece AB içindeki birliktelik ve dayanışma ile küresel iş işbirliğiyle cevap verilebileceği aktarıldı.

"DOĞU AKDENİZ'DE GERİLİMİ DÜŞÜRME DEVAM ETMELİ"

"Uluslararası konularında iş birliği" başlıklı bölümde Türkiye’ye de yer verilerek, "Doğu Akdeniz'de gerilimi düşürmenin devam etmesi ve bölgesel krizlerin çözümüne yapıcı bir katkı sağlanması şartıyla Türkiye ile karşılıklı yarar sağlayan iş birliğine dayalı ilişkilere yönelik stratejik çıkarımızı yeniden teyit ediyoruz ve karşılıklı yapıcı bir atmosferde iş birliğini genişletmeye hazırız." denildi.

Bildirgede, Doğu Akdeniz'de ilgili tüm aktörlerin temel sorunlara sürdürülebilir bir çözüme katkıda bulunmaları yönünde teşvik edildiği vurgulandı.

"İŞ BİRLİĞİ SÜRMELİ"

Transatlantik ilişkilerin daha da güçlendirileceği aktarılan bildirgede, bu konuda iklim, dijitalleşme, teknoloji ve kurallara dayalı çok taraflı düzenin güçlendirilmesi alanlarında ilerleme sağlayan bir gündemin takip edileceği dile getirildi. Bildirgede, Orta Doğu’daki durumla ilgili bölümde ise, “Barış müzakereleri için verimli bir ortam oluşturmak, iki devletli bir çözüme ve ihtilafı sona erdirmeye ulaşmak için Orta Doğu’da barış sürecinin tarafları arasında yakınlaşmayı ve iş birliğini teşvik etmeyi, özellikle Orta Doğu Dörtlüsü kapsamında güvenilir bir siyasi diyaloğun yeniden başlatma çabalarını desteklemeyi ve Mısır ve Ürdün gibi diğer bölgesel aktörlerle birlikte çalışmayı teyit ediyoruz.” ifadesi kullanıldı.

"İş birliğimizi genişletmeliyiz" ile ilgili etiketler Almanya Fransa Türkiye Doğu Akdeniz iş birliği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.