Almanya, Türkiye'yi riskli ülke ilan etti

Almanya koronvirüs salgını nedeniyle riskli ülke ilan ettiği ülkeler listesini yeniledi. Buna göre, Türkiye, İtalya ve İsveç’in tamamı, Portekiz, Danimarka, Avusturya, Yunanistan ile birçok ülke ise kısmen risk bölgesi ilan edildi. Yeni kararla İzmir, Antalya, Aydın ve Muğla’ya tanınan ayrıcalık da kaldırıldı.

Almanya, 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren tüm Türkiye'nin ‘Kovid-19 risk bölgesi’ ilan edildiğini duyurdu.

Daha önce risk bölgesi olmaktan çıkarılan Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla da risk bölgesi kapsamına alındı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Türkiye ile birlikte günlük vaka sayısı 40 bine yaklaşan İtalya, İsveç, Portekiz'in bir bölümü, Danimarka (Grönland ve Faroe Adaları hariç), Yunanistan’ın kuzeyi ve Atina, Estonya, Letonya, Litvanya ile Norveç'in bir bölümü de risk bölgesi ilan edilen ülkeler oldu.

Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Türkiye, hastalık semptomu göstermeyen ama korona pozitif olanları, koronalı olarak saymıyor. Bu nedenle, Türkiye ile yapılan anlaşma kaldırıldı ve dört il de bütün ülkeyle birlikte risk bölgesi ilan edildi“ denildi.

Bakanlığın açıklamasında Alman vatandaşlarından mecbur kalınmadıkça Türkiye'ye gidilmemesi ve turistik ziyaretlerin yapılmaması istendi.

TEST YAPTIRMAYANLARA 14 GÜN KARANTİNA UYGULANACAK

Risk bölgesi olan ülkelere gidenlerin orada hastalanması ya da Kovid-19 nedeniyle virüs kapmasının kişinin kendi sorumluluğunda olduğu ve sağlık masraflarının karşılanmayacağı vurgulandı.

Ayrıca risk bölgesine gidenlerin dönmeden önce mutlaka negatif test sonucu ibraz etmek zorunda olduğu ve Almanya'ya dönünce de 5 gün içinde yeniden test yaptırması gerektiği belirtildi.

Döndükten sonra test yaptırmayanların ise 14 gün karantinada kalacağı ifade edildi.

HAVA VE DENİZ YOLU AÇIK KARA SINIRI KAPALI

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye ile ilgili uyarı sayfası da yenilenirken test ve karantina kurallarına uyulması gerektiğin altı çizildi.

Ayrıca mecbur kalıp da Türkiye'ye seyahat edenlerin ateşinin ölçüleceği, yüksek ateşi olanların Türkiye'ye alınmayacağı kaydedildi. AB dönem başkanı da olan Almanya'nın açıklamasında “Türkiye'ye hava ve deniz yolu açık ama kara yolundan Yunanistan ile İran'a Türkiye üzerinden geçiş mümkün değil“ ifadesi kullanıldı.

BİRÇOK ÜLKE RİSK BÖLGESİ LİSTESİNE ALINDI

Almanya; Türkiye’nin yanı sıra İtalya ve İsveç'in tamamını, Portekiz, Danimarka, Avusturya, Yunanistan ile birçok ülkeyi de kısmi risk bölgesi olarak ilan etti.

Risk bölgesi ilan edilen yerlere gitmek isteyenlerin karantina, kendi sağlık masrafını karşılama, çift test ve diğer sağlık kurallarına uyma zorunlulukları bulunduğu hatırlatılırken risk bölgesi ilan edilen ülkeler için bilet satın alanların söz konusu kararın ardından ücret iadesi talep edebileceği ifade edildi.

Almanya, Türkiye'yi riskli ülke ilan etti ile ilgili etiketler Almanya Türkiye risk bölgesi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.