Almanya Türkiye'ye silah satışını minimuma çekti!

Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonu’ndan rahatsız olan milletvekillerinin baskısıyla Alman Meclisi, Türkiye’ye silah ihracatını 14-20 Nisan tarihleri arasında tek bir silahla sanırlandırdı.

Almanya’da 14 Mart’ta göreve başlayan yeni Merkel hükümeti Türkiye ve Suudi Arabistan gibi askeri operasyonlar düzenleyen ülkelere silah ihracatını azalttı. Alman Ekonomi Bakanlığı, Sol Parti’nin silah ihracatına ilişkin verdiği soru önergesini yanıtladı. Buna göre, 14 Mart - 20 Nisan tarihleri arasında Türkiye ve Suudi Arabistan’a sadece birer silah ihracatını onayladı.

GEÇEN YIL 3 MİLYON EURO
Türkiye’ye izin verilen silah ihracatının bin 926, Yemen’e operasyonlar düzenleyen Suudi Arabistan’a izin verilen silah ihracatının ise 28 bin 563 euro değerinde olduğu belirtildi. Geçen yılın aynı dönemde Türkiye’ye 3 milyon 300 bin euro, Suudi Arabistan’a ise 24 milyon 500 bin euro değerinde silah ihracatına izin verilmişti. Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı sonrası PYD/PKK’lı teröristler bozguna uğratılmış ancak bu durum Alman Meclisinde tepkilere neden olmuştu.

SOL PARTİ: TAMAMEN DURDURUN
Almanya’da hükümet ortakları Yemen’deki savaşa doğrudan katılan Arap Koalisyonu’na bağlı ülkelere silah ihracatının durdurulması konusunda uzlaşma sağlamıştı. Ürdün’e de sadece 150 bin euroluk silah satışına onay verildi. Sol Parti, Yemen’e operasyonlar düzenleyen ülkelerin yanı sıra Türkiye’ye de silah ve savunma ihracatının da tamamen durdurulmasını talep ediyor.

Almanya Türkiye'ye silah satışını minimuma çekti! ile ilgili etiketler Almanya Türkiye silah satışı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.