Almanya Sağlık Bakanı: BioNTech aşılı Türkler turist olarak gelebilir

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, koronavirüsle mücadelede aşı yaptırma, mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulması tavsiyesinde bulundu. Spahn, Türkiye'de iki doz BioNTech/Pfizer koronavirüs aşısı yaptıranlarında yakında Almanya'ya tursitik ziyarette bulunmaya başlayabileceğini söyledi.

Hürriyet'e konuşan Spahn, “AB’de kullanım onayı almış bir aşı maddesiyle aşılanması tamamlanmış olanlar, test yaptırmak ve ayrıca karantinaya girmek zorunda değil. Yani bu, BioNTech ile aşılananlar için geçerlidir. Sinovac aşı maddesi bugüne dek henüz AB’de kullanım onayı almadı. En fazla 6 ay önce enfekte olduğunu bir PCR testiyle belgeleyebilenler için de aynı şekilde test yaptırma ve karantina zorunluluğu bulunmuyor” dedi.

'YÜKSEK VAKA BÖLGESİ' LİSTESİNDEYDİ

Türkiye'de kullanılan Çin yapımı SinoVac ve kullanılacak Rus yapımı Sputnik-V aşılarınında AB'de inceleme süreçleri devam ediyor. Almaya, Türkiye'yi yüksek günlük vaka sayıları nedeniyle 'yüksek vaka bölgesi' olarak listelemişti.

Bakan kendi tatil planlarıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Geçen yıl olduğu gibi, yine Almanya’da tatil yapacağım. Ne zaman tekrar ‘alışık olduğumuz’ tatili yapabileceğimizi söylemek zor. Aşılama, pandemiden çıkış yolunu açıyor. Bu da beni umutlandırıyor. Fakat hâlâ hep birlikte dikkatli davranmaya devam etmemiz gerekiyor.”

 

 

Almanya Sağlık Bakanı: BioNTech aşılı Türkler turist olarak gelebilir ile ilgili etiketler Almanya Turist turizm Almanya Sağlık Bakanı koronavirüs aşısı biontech aşısı Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn BioNTech/Pfizer
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.