Almanya, Liverpool'a ülkeye giriş izni vermedi

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda, Leipzig ile 16 Şubat'ta Almanya'da karşılaşacak olan İngiliz devi Liverpool'a Kovid-19 tedbirleri kapsamında ülkeye giriş izni verilmedi. Almanya Federal Polis Teşkilatı'nın kararı sonrasında Leipzig'in 8 Şubat'a kadar UEFA'ya maçın oynanıp oynanmayacağına ilişkin bilgi vermesi gerekecek.

Alman Haber Ajansının (DPA) İçişleri Bakanlığına dayandırdığı habere göre, Leipzig kulübünün rakibi Liverpool'un ülkeye girmesi için yaptığı özel talebin Federal Polis Teşkilatı tarafından reddedildiği ifade edildi.

Bakanlığın Alman hükümeti tarafından bir hafta önce ülkeye girişlere ilişkin kabul ettiği düzenlemenin çok az istisna öngördüğüne işaret ettiği kaydedilen haberde Federal Polisin Leipzig kulübüne, söz konusu durumun istisna teşkil etmediğini bildirdiği vurgulandı.

Alman hükümeti geçen hafta, mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan Kovid-19 türlerinin yoğun görüldüğü 7 ülkeden gelen yolcuların ülkeye girişini 17 Şubat’a kadar yasaklamıştı. Bu yasak listesinde İngiltere'den gelecek yolcular da bulunuyordu. 

Alman basınında yer alan haberlere göre Leipzig takımının, 8 Şubat Pazartesi'ne kadar UEFA’ya karşılaşmanın oynanıp oynanmayacağına ilişkin net bir açıklama yapması gerekiyor.

Opsiyonlar arasında karşılaşmanın tarafsız sahada oynanmasının da yer aldığı ifade ediliyor.

 

 

 

 

Almanya, Liverpool'a ülkeye giriş izni vermedi ile ilgili etiketler Liverpool UEFA UEFA Şampiyonlar Ligi Almanya İngiltere leipzig mutasyon kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.