Almanya korona faturasını yine Türklere kesti

Almanya'nın 180 bin nüfuslu Hamm kentinde, son günlerde koronavirüs vakalarında ciddi bir artış yaşandı. Yetkili makamlar, kentte yaşanan artışın arkasında Türklerin düzenlediği iki kına gecesi ve iki düğün olduğunu iddia etti.

Almanya’da Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Hamm kentinde son günlerde ortaya çıkan rekor koronavirüs vakalarında iki kına gecesi ile iki de büyük düğünün etkili olduğu açıklamaları kent ve çevresinde öfkeyi de artırdı. Deutsche Welle'nin haberine göre, kent halkı alınan sert tedbirler ve karantina önlemleri yüzünden kızgın.

Hamm belediyesinin açıklamasına göre kentte son veriler ışığında 196 koronavirüs vakası bulunurken, bölgede 2 bin 573 kişi de karantina altında. Son bir haftada tespit edilen yeni vaka sayısı ise 171.

Yeni vakalardan 150’sinin ay başında kentte yapılan kına gecesi ve akabindeki büyük düğün ile bağlantılı olduğu açıklandı. Düğünle bağlantılı olarak 300 kişinin de karantina altında olduğu bildirildi.

Kentte 4 Eylül’de bir kına gecesi düzenlenmiş, akabinde de Dortmund’da büyük bir salonda düğün yapılmıştı. Ertesi hafta ise 15 kilometre uzaklıktaki Werl kentinde yine bir kına gecesi ve büyük bir düğün yapıldığı, oraya da Hamm ve Dortmund’daki kına ve düğüne katılanlardan bazılarının davetli olduğu aktarıldı. Düğüne katılanlarda ilk vakaların Eylül ayı ortasında görüldüğü açıklandı.

Hamm belediyesi basın sözcülüğü, eyalette o dönem geçerli olan tedbirler ile kutlamaların 150 kişiyle sınırlı olması kuralının ihlal edilip edilmediğinin kendilerince denetlendiğini ve bunun diğer kentler tarafından yapılması gerektiğini de belirtti.

FATURANIN TÜRKLERE KESİLMESİ ÜZDÜ

Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Petermann, düzenlediği basın toplantısında düğün sahiplerini ve yapılan salonu da bildiklerini, ancak bütün detayları netliğe kavuşturamadıklarını söyledi. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi Belediye Başkanı, kutlamalara katılan 309 kişinin kimliğinin tespit edildiğini duyurdu.

Hamm Belediyesi Uyum Meclisi Başkanı Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi İsmail Erkul ise DW Türkçe’ye; hataların yapılmış olabileceğini, bunların araştırılması gerektiğini söyledi, diğer yandan ise medyada veya kamuoyunda korona vakalarındaki artışın 'Türk düğünü' başlığıyla tartışılmasını eleştirdi.

Almanya korona faturasını yine Türklere kesti ile ilgili etiketler Almanya Düğün Koronavirüs vaka sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.