Almanya kayyum atamalarından rahatsız oldu!

Terör örgütü PKK ile bağlantıları bulunduğu gerekçesiyle HDP'li bazı başkanların görevden alınarak yerlerine kayyum atanması, hamileri haline gelen Almanya'da rahatsızlık yarattı.

Terör örgütlerinin yuvası ve merkezi haline gelen Almanya, Türkiye'nin iç işlerine burnunu sokmaya devam ediyor. Bunun son örneği kayyum atamaları ile ilgili oldu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kayyum atamalarından rahatsızlık duyulduğu belirtildi. Teröristlere açıkça destek veren ve her fırsatta iç işlerimize burnunu sokan Almanya, Türkiye'ye demokratik seçim sonuçlarına saygı duyması çağrısı da yaptı.

Alman hükümetinin İnsan Hakları Sorumlusu Bärbel Kofler, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin belediye başkanlarının görevden alınmasından endişe duyduklarını açıkladı.

Kofler yaptığı açıklamada, "Demokratik seçimlerin sonucuna saygı duyulması, işleyen demokrasinin ön koşuludur. Bu yüzden Türkiye’de seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması ve tutuklanmasını endişeyle izliyorum. Türkiye hükümeti, uluslararası düzeyde yerine getirmeyi taahhüt ettiği temel hukuk devleti ve insan hakları ilkelerinin gözetilmesi yönünde sorumluluk taşıyor. Demokratik katılım fırsatları azalınca eninde sonunda radikal hareketlerin bundan faydalanması tehdidi doğar" ifadelerini kullandı.

Almanya kayyum atamalarından rahatsız oldu! ile ilgili etiketler HDP Almanya PKK kayyum
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.