Almanya işçi alımı 2021 ücreti! Almanya'ya vize nasıl alınır, başvuru şartları neler?

2021 Almanya işçi alımı için bu ülkeye vize almak isteyen Türk vatandaşları için sevindiren bir haber geldi. 24 Haziran tarihinden itibaren Almanya için vize randevuları resmen başladı. Peki, Almanya’ya vize nasıl alınır, ücreti ne kadar, başvuru şartları neler?

Koronavirüs salgını ile ilkbahardan bu yana vize randevusu vermeyi durduran ve Türklere kapılarını tamamen kapatan Almanya, vize randevusu vermeye resmen başladı. Alman vizesi almak için tek şart ise kamuoyu ile paylaşıldı.

ALMANYA VİZE BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

Alman vizesi almak için tek şart, AB İlaç Kurumu EMA'nın onayladığı aşılardan olmak. Alman vizesi randevusuna üç şarttan birini tamamlayanlar başvuruda bulunabilmekte.

İlk olarak, aşı olmayan ama belirtilen 7 istisnai durumdan birine uyanlar. Yani, birinci derece akrabalarının, ölüm, evlilik, doğum, aile birleşimi, yurt dışında fabrika kurulumu, uluslararası nakliyat, fuarlarda stand açma ile acil sağlık hizmeti nedeniyle gitmesi gerekenler acil durum nedeniyle vizeye başvurabilecek. Bu istisnai vize durumu 30 Eylül'de değerlendirilecek. Aşılar tanınırsa ve herkes aşılanırsa bu sorun da bitecek.

Almanya işçi alımı 2021 ücreti! Almanya'ya vize nasıl alınır, başvuru şartları neler?

AB'nin onayladığı Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson aşısını yaptırmış olanlar, vize randevusu alabilecek. Çin'le Almanya arasında görüşmeler sürüyor. Karşılıklılık esasına göre aşıların tanınması mümkün olabilir. Bu olursa, Çin aşısı yaptırmış Türkler de, Alman vizesi alabilecek.

Aşılarını yaptırmamış, birini yaptırmış ve ikincisini henüz yaptırmamış olanlar aşılar tamamlandıktan sonra vize başvurusunda bulunabilecek. Bu kişiler Alman başkonsolosluklarının çalıştığı iDATA üzerinden başvuru yapabilecek. Alman vizesi yardımı öneren şirket, dernek ya da kuruluşlara gidilmemesi özellikle istendi.

ALMANYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

• Vize başvuru formu (Hem Türkçe hem de Almanca olacak şekilde iki dilde)
• Vize talep dilekçesi
• Seyahat bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerliliği ve 2 boş sayfası olan pasaport
• 3,5*4,5 cm boyutlarında 2 adet ve son 3 ay içerisinde çekilmiş biometrik fotoğraf
• Nüfus cüzdanı fotokopisi
• Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
• Mali durumu gösteren maaş bordrosu, aktif olarak kullanılan bir banka hesabının 3 aylık dökümü, tapu, ruhsat vb. belgeler
• Çalışılan kuruma dair belgeler veya başvuran işveren ise vergi levhası, imza sirküleri gibi belgeler
• Teminatı 30.000 EUR olan seyahat sağlık sigortası
• Seyahat belgeleri ve kalınacak yeri gösteren belgeler
• Vize süresi sonunda Türkiye’ye dönüleceğini kanıtlayan belgeler, hazırlanması gereken ortak belgelerdir.

Almanya işçi alımı 2021 ücreti! Almanya'ya vize nasıl alınır, başvuru şartları neler? - Resim : 2

2021 ALMANYA VİZE ÜCRETLERİ NE KADAR?

Turistik vize: 130 €
Ticari vize: 130 €
Aile-Arkadaş ziyareti vizesi: 130 €
Transit vize: 130 €
Şoför vizesi: 130 €
Öğrenci vizesi: 130 €
Kültürel vize: 130 €
Kısa süreli eğitim vizesi: 130 €
Aile birleşimi vizesi: 250 €
Çalışma vizesi: 250 €
Blue Kart çalışma vizesi: 250 €

Almanya işçi alımı 2021 ücreti! Almanya'ya vize nasıl alınır, başvuru şartları neler? ile ilgili etiketler Almanya Vize başvuru şartları gerekli evraklar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.