Almanya işçi alımı 2020 şartlar nedir? İş başvuru formu

Almanya işçi alımı 2020 şartlar nedir? Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedeki nitelikli işçi sıkıntısı ile ilgili açıklama yaptı.Sonrasında Almanya'da işçi olarak çalışmak isteyenler ise detaylar araştırmaya başladı.

Almanya işçi alımı 2020 şartlar nedir?Almanya Başbakanı Angela Merkel,katıldığı zirve sonrasında açıklama yaptı. Merkel, konuşmasında yurt dışından işçi alınabileceğini söyledi. Bu açıklama sonrasında ise Almanya'da çalışmak isteyenler ise şartların ne olduğunu büyük bir merakla araştırmaya başladı.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da kalifiye iş gücü açığını AB dışı ülkelerden kapatacak yeni yasanın yürürlüğe girmesi öncesinde devlet yetkilileri çalışmalarını hızlandırdı. Berlin yönetimi 1 Mart 2020'de resmiyet kazanacak yasayla alakalı Avrupa Birliği (AB) haricinde özellikle sağlık alanındaki iş gücü açığını kapatması için Filipinler ve Meksika ile kapsamlı anlaşmalar yapmıştı.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARTI NEDİR?

Bu kapsamda federal hükümet, eyalet yönetimleri, iş dünyası ve sendika temsilcileri pazartesi günü Berlin'deki Başbakanlık binasında konuyu masaya yatırdı. Zirvede yeni iş gücü göçü yasasının günlük hayata hızlı bir şekilde adapte etmenin yolları arandı.

Bu kapsamda alınan kararlar gereği Almanya'da Dışişleri Bakanlığı bünyesinde özel bir birim görevlendirilecek. Bu birim üzerinden nitelikli göçmen alımı süreci hızlandırılacak. Aynı şekilde nitelikli işçi alımı için vize işlemleri hızlandırılacak. Gelenlerin meslek eğitimi ve diplomaları tanınacak ve üst seviyede Almanca bilme şartı aranmayacak. Kabul edilecek meslekler arasında aşçı, inşaat işçisi, hemşire ve IT teknisyenleri de bulunuyor. Hindistan, Brezilya ve Vietnam gibi çok sayıda ülkeden göçmen alımı yapılabilecek.

Federal Çalışma Ajansı Başkanı Detlef Scheele yaptığı açıklamada, "Bizim için önemli olan diğer ülkelerden yetişmiş iş gücünü alıp getirmek değil, onlarla belirlenen hedefler doğrultusunda birlikte çalışabilmek. Bu yasanın ivedi bir şekilde hayata geçmesi gerekiyor." diye konuştu.Dünya'nın en büyük otomobil üreticilerinden Almanya, bu sektörde her sene binlerce nitelikli işçiye gereksinim duyuyor.

Alman Zanaatkarlar Birliği Başkanı Hans Peter Wollseifer ise yasanın önemine vurgu yaparak vize alma süreci de dahil olmak üzere çalışmaların "hızlı ve bürokratik olmayan" bir biçimde uygulanması çağrısında bulundu. Wollseifer, "Şu anda sektörde kalifiye çalışan olmadığı için 250 bin kişilik boş pozisyon doldurulamıyor" dedi.

Başbakan Angela Merkel de yaptığı son açıklamada AB dışı ülkelerden kalifiye işgücü göçüne mecbur olduklarını vurgulamıştı. Çalışma Bakanı Hubertus Heil ise zirve öncesinde iş dünyasına yeni bir istihdam stratejisi benimseme çağrısı yapmıştı. Heil, "İş dünyası devlete hangi alanlarda iş gücü istihdam etmek istediğini söylemeli" demişti.

Almanya daha önce hemşire ve nitelikli sağlık çalışanlarının istihdamı için Meksika ile anlaşma sağlamıştı.

Yasanın yürürlüğe girmesi arefesinde nitelikli işgücünün Almanca öğrenmesi, vize işlemlerinin hızlandırılması ve diğer bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla Almanya dışında işçilerin geleceği ülkelerin sınırları içerisinde de bazı çalışmalar yapılması bekleniyor. Alman hükümetinin bu yolla işçiler ülkelerinden çıkmadan önce uyum sorununu en aza indirmeyi amaçladığı düşünülüyor.

Berlin'in Meksika ve Filipinler dışında Hindistan, Vietnam ve Brezilya gibi ülkelerden kalifiye işçi getirmek için ilgili hükümetlerle temas halinde olduğu belirtildi.

Almanya'da sağlık sektörü dışında özellikle internet teknolojileri (IT), metal ve ağır sanayi, aşçılık ve gastronomi ile inşaat alanında önemli işgücü açığı bulunuyor.

 

VASIFSIZ İŞÇİ DEĞİL UZMAN ARANIYOR

Dünyadaki ekonomik durgunluk ve resesyona rağmen, Almanya'da böyle bir tablonun ortaya çıkmasının nedeni ise hasta ve yaşlı bakım sektöründe çalışan ihtiyacının artması, hizmet sektörüne yoğun talep ile eğitim ve çocuk yetiştirme alanındaki gelişmeler olarak gösteriliyor.

Almanya, çeşitli alanlarda uzman işçilere ya da eğitimli, meslek sahibi çalışanlara ihtiyaç duyuyor. Bilgisayar uzmanları, program yazılımcıları, doktorlar, bilim adamları, dil bilen yüksek donanımlı insanlar ise bunların başında geliyor. Doğu Avrupa'dan gelen işgücü bu alanlardaki boşlukları doldurmaya yetmiyor. Bu nedenle örneğin Türkiye'den gelebilecek yüksek donanımlı çalışanlar, mesleklerine uygun iş bulduğu takdirde daha kolay oturma ve çalışma izni alabiliyor.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK? YAŞ SINIRI KAÇ?

20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece "www.obm-turkiye.com" adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor.

ALMANYA İKLİMİ

Almanya'nın geneli, nemli batı rüzgarlarının üstünlük kurduğu ılımlı bir iklime sahiptir. İklim; Gulf Stream'in etkisi altındaki Kuzey Atlantik Akıntıları tarafından etkilenmektedir. Bu ısıtıcı sular, Kuzey Denizi sınırlarındaki Jutland Yarımadası ve Ren Bölgesi dahil olmak üzere birçok bölgeyi etkilemektedir. Sonuç olarak kuzeybatı ve kuzey bölgelerinde iklim Ilıman okyanusal iklimdir; yağış yaz boyunca maksimuma çıkmak üzere her dönem sürer.

Kışları ılımlı ve yazları serindir, buna karşın sıcaklık çoğu zaman 30°C'yi (86°F) aşabilmektedir. Doğuda ise iklim daha karasaldır; kışlar çok soğuk, yazlar çok sıcak ve kuru olabilmektedir. Orta ve güney Almanya ise farklı olarak karasal ve okyanusal iklim arasında bir geçiş bölgesidir. Yine, en yüksek sıcaklık yazın 30°C'yi (86°F) aşabilmektedir


ALMANYA

Orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Kuzey Denizi, Danimarka, ve Baltık Denizi; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve İsviçre; ve batısında Fransa, Lüksemburg, Belçika, ve Hollanda bulunur. Almanya 357.386 km2'lik bir alanı kaplar ve ılıman iklim kuşağının içinde yer alır. 82,8 milyonun üzerindeki nüfusu ile Avrupa Birliği'nin en büyük nüfusa sahip ülkesi konumundadır. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra, dünyanın en çok göç alan ikinci ülkesidir.

100 yılından önce Cermen halkları Cermanya olarak isimlendirilen bölgede yaşamışlardır. 10. yüzyıldan 1806 yılına kadar Cermen bölgeleri Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'nun bir parçası oldu. 16. yüzyıl boyunca kuzey Almanya bölgeleri, Protestan Reformu'nun merkezi oldu. Cermen halkı ilk olarak 1871'de Fransa-Prusya Savaşı sırasında ulus-devlet haline geldi. II. Dünya Savaşı sonrasında, 1949'da, Almanya savaşı kazanan devletler tarafından iki devlete bölündü. Bu iki devlet 1990 yılında birleşti. Batı Almanya daha sonra adı Avrupa Birliği olan Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun 1957'deki kurucu üyelerindendir.
Birleşmeyle Doğu Almanya da 1993'te bu birliğe üye olmuştur. Almanya Schengen bölgesi'nin bir parçası ve Avrupa ortak para birimi Euro'yu 2002'de kabul etmiş durumdadır.

Almanya sınırları 357,021 km2'lik bir alanı kaplar. Bunun 349,223 km2'si karadan, 7,798 km2'si su kaynaklarından oluşur. Almanya, yüzölçümü bakımından Avrupa'nın yedinci, Dünya'nın altmış üçüncü büyük ülkesi konumundadır. Yükselti; güneydeki Alp Dağları'ndan, kuzeydeki Kuzey Denizi'ne (Nordsee) ve kuzeybatıdaki Baltık Denizi'ne (Ostsee) doğru azalmaktadır. Ülkenin en yüksek noktası, Alpler üzerinde bulunan 2.962 m yükseklikteki Zugspitze noktasıdır. Orta Almanya'daki ağaçlanmış konumdaki yaylalar ile kuzeydeki alçak seviyedeki ovalara ulaşım; Rhine, Tuna ve Elbe[40] gibi, Avrupa'nın bazı önemli büyük nehirleri ile sağlanır.

Almanya işçi alımı 2020 şartlar nedir? İş başvuru formu ile ilgili etiketler Almanya Angela Merkel 2020 işçi alımı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.