Almanya işçi alımı 2019! Başvuru şartları nedir? Nasıl başvuru yapılır? Yaş sınırı kaç? İşte tüm detaylar...

Almanya işçi alımı 2019! OBM İnsan Kaynakları şirketi, 2019 yılında Almanya'ya Türkiye'den ilk etapta 10 bin işçi götürecek. Bu haberi alan Türk vatandaşlar bu fırsatı değerlendirebilmek için internette yoğun bir araştırmaya girdi. İnternette Almanya işçi alımı başvuru şartları nedir, nasıl başvuru yapılır, yaş sınırı kaç, OBM firmasına nasıl başvuru yapılır gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık. Peki 2019 Almanya işçi alımı başvuru şartları nedir? İşte detaylar!

Almanya işçi alımı 2019! Vatandaşları oldukça heyecanlandıran bu gelişme, OBM firması ile İŞKUR'un ortaklığı sayesinde onbinlerce vatandaşa büyük bir fırsat sunuyor. İnternette konuyu araştıran vatandaşlar, Almana işçi alımı 2018 başvuru şartları nedir, nasıl başvuru yapılır, yaş sınırı kaç gibi sorulara yanıt arıyor. Biz de bu konuyu inceledik ve haberimize taşıdık. Peki 2019 Almanya işçi alımı başvuruları nasıl yapılır? Başvuru şartları nedir? Yaş sınırı kaç? Almanya işçi alımı OBM başvuru, İŞKUR 2019 Almanya işçi göçü! İşte tüm detaylar...

Almanya işçi alımı 2019! Başvuru şartları nedir? Nasıl başvuru yapılır? Yaş sınırı kaç? İşte tüm detaylar...

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

2019 ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Almanya’da 15 farklı havalimanında faaliyet gösteren şirketin yöneticisi Osman Taş, Türkiye’de İŞKUR ile anlaşmaları olduğunu ve Almanya’ya özellikle sağlık, lojistik ve havalimanı yer hizmetleri sektöründe işçi götürmeyi planladıklarını söyledi. Taş, “Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya işçi götüreceğiz. Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Ancak kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz. Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçi de götüreceğiz. Bizler bu talepler doğrultusunda buradan işçi götüreceğiz. Ama özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz. Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” şeklinde konuştu.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK? YAŞ SINIRI KAÇ?

20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor.

2019’DA İLK OLARAK 10 BİN ARASI İŞÇİ ALINACAK!

Taş, “Başvurularımız başladı. İlk bilgileri de konsolosluğa verdik zaten, oradan gelecek cevapları bekliyoruz. İnşallah süreç hızlı olur. 2019’da ilk olarak 5 ilâ 10 bin arası işçi götürmeyi hedefliyoruz. Aslında daha yüksek hedefliyoruz. Ama başvuruların çok yoğun olacağını ve konsolosluktaki işlerin uzayacağını düşünüyorum. O yüzden de sayı 10 bin civarında olacağını düşünüyorum. Başvuru yapacak işçiler, kesinlikle kimseye bir komisyon parası ödemesin. Biz bu insanları kendi bünyemize alacağımız için bir kuruş para talep etmiyoruz. O yüzden kimseye para kaptırmasınlar. Bizim en büyük sorunumuz bu bir anlamda.” dedi.

ALMANYA İŞÇİ BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

Almanya'ya işçi olarak gitmek istiyorum diyen kişilerde aranılan tek şart 20 yaşından büyük 45 yaşından küçük olmak. Bu yaş aralığında olan herkes istediği takdirde Almanya İşçi başvurusu için Almanya iş başvuru formu doldurabilecek.

DİL EĞİTİMLERİ VE BARINMA İHTİYAÇLARI ŞİRKETE AİT!

Türkiye’den Almanya’ya götürülecek işçilere bir takım eğitimlerin de verileceğini belirten Taş, “Almanya’ya gidecek işçilerimiz öncesinde bir dil eğitimine tabi tutacağız. Sonrasında onların Almanya’daki barınma ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. Aynı zamanda, hesap açmalarında ve sigorta yapmaları konusunda da biz yardımcı oluyoruz. Normalde bu tür işleri Almanya’da kişiler kendisi yapar. Bizim bazı şartlarımız var. Onlardan biri emniyetten temiz kağıdı ve hastaneden sağlık raporu istiyoruz. Sonrasında evrakları eksiksiz bize getirmelerini talep ediyoruz. Şu an Ankara, İstanbul ve Antalya’da ofislerimiz var. Ama ilerleyen süreç de Eskişehir, İzmir ve Konya´da ofis açmayı planlıyoruz” dedi.

İŞKUR ÜZERİNDEN ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU!

İŞKUR üzerinden yayımlanan çok sayıda memur personel alım ilanına çok yakında yeni bir ilan daha eklenecek. Bu ilanda Almanya' ya vasıflı ve vasıfsız olmak üzere toplamda 10 bin personel alımının yapılacağı duyurulacak. Konuya ilişkin detayları aktaracak olursak, OBM Türkiye tarafından yapılan açıklamaları ulaştırmak doğru olacaktır. İlgili açıklamalarda OBM Türkiye Genel Müdürü Osman Taş 10 bin vasıflı ve vasıfsız personel alımı yapılacağını duyurdu. Açıklamasında İŞKUR ile sürekli irtibatta olduklarını aktararak; önemli ifadelere yer verdi. Yaptığı konuşmasında ülkeye ciddi döviz girdisi sağlayacak projenin detaylarını aktardı. Açıklamasında "Türkiye’ye gelme sebeplerimizdeki en büyük neden Türk olmam. Kendi milletimin Almanya’ya gitmesine yardımcı olma amacıyla buraya geldim. Şu anda kaynakçı, hemşire, yer hizmetlerinde vasıfsız eleman ihtiyacımız var. Ankara, İstanbul ve Antalya şubelerimizi açtık. Yabancı işçi yasası 1961’den bu yana mevcut. 2010’da yeni bir düzenleme yapıldı kölelik gibiydi ama yasa yürürlüğe girmedi. Projeler üzerine konuştuk, araştırmalar yaptık. İki senedir bu konu üzerine konuşuyoruz ve geçen hafta bütün onayları aldık ve şansımıza Almanya da bunun açıklamasını yaptı. Artık 3. Devletlerden vasıflı ve vasıfsız işçi getirebileceğiz" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

Kamu Personeli

OBM A.Ş Genel Müdürü Osman Taş daha önce yaptığı açıklamalarında Almanya için Türkiye'den 10 bin personel alımı yapılacağı ifade etmişti.

Söz konusu personel alımında işe alınacak olan işçilere 2 bin euro maaş verileceği de ifade edildi.

Söz konusu açıklamalar ardından binlerce kişinin işçi başvurusu yapmak isteyen adayların siteye yoğun bir şekilde giriş yapmasından dolayı başvuru ekranı çökmüştü.

Şirket tarafından yapılan açıklamada ise kısa zamanda bu sorunun çözüleceği ve başvuruların yeniden alınacağı belirtildi. Bugün itibari ile başvuru ekranı yeniden açıldı ve adaylar başvurularını yapmaya başladılar.

BAŞVURU FORMU ERİŞİME KAPANIYOR

Sitenin yoğunluktan başvuru formunun erişime kapandığı, şirketin özel sektörde yer alan bir şirket olduğunu ve yıllardır bu şekilde işçi çalıştırdığını dile getirerek; gerekli hazırlıkların ve çalışmaların yapılacağını aktarmasının ardından da bu başvuru süreci daha çok merak edilir oldu. OBM almanya şoför alımı ve almanya hemşire alımı gibi çok sayıda başlık tarafından vatandaşlar tarafından aratılan işçi alımları arasında yer alıyor. Almanya' ya gidecek işçiler için obm başvuru formuna ulaşmak neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. Site yoğunluk nedeniyle çok nadir erişime açılıyor, açıldığında da zaten başvuru gerçekleştirilemeden kapanıyor. Şuan itibariyle almanya işçi ilanı için 400 binin üzerinde başvuru alındığı bilinirken, 3 bin euro maaşla işçi olarak çalışmak isteyen daha yüzbinlerce kişi olduğu da sosyal medyada yapılan paylaşımlardan görülebilmektedir.

YAPILAN AÇIKLAMALAR

OBM A.Ş Genel Müdürü Osman Taş bu konu hakkında yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

Türkiye’ye gelme sebeplerimizdeki en büyük neden Türk olmam.

Kendi milletimin Almanya’ya gitmesine yardımcı olmak maksadıyla buraya geldim. Şu anda kaynakçı, hemşire, yer hizmetlerinde vasıfsız eleman ihtiyacımız bulunuyor. Ankara, İstanbul ve Antalya şubelerimizi açtık. Yabancı işçi yasası 1961 yılından beri mevcut. 2010 yılında yeni bir kanuni düzenleme yapıldı, kölelik gibiydi ama yasa yürürlüğe girmedi.

Projeler üzerine konuştuk, araştırmalar yaptık. İki senedir bu konu üzerine konuşuyoruz ve geçen hafta bütün onayları aldık ve şansımıza Almanya da bunun açıklamasını yaptı. Artık 3. Devletlerden vasıflı ve vasıfsız işçi getirebileceğiz

Bütün masrafların tamamını kendimiz karşılıyoruz. Üzerine basarak söylüyorum, para talep etmiyoruz ve kimseye 1 kuruş para kaptırmasınlar. Sözleşme 18 ay. Bu sürede eleman 18 ay boyunca yalnızca bizim yanımızda çalışır. Çalışma vizesini de bu şekilde alıyoruz. O nedenle Almanya kendisini garantiye alıyor ve bu nedenle işsizlik parası hakkı olmuyor. Şu anda Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelip 2 gün çalışıp işsizlik parası alıyorlar. Bu durum kanunen böyle. Eğer başka yerle anlaşırsa, 6 sonra bizden ayrılıp Türkiye’ye gelip aynı kontratını yeniden yapabilir.

ALMANYA'DA İŞ İMKANI

Şirket tarafından Almanya'da iş imkanı şeklinde yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Sektörlere göre farklı, dolgun ücretler, konaklama ve servis sunarak, binlerce Türk vatandaşına Almanya’da çalışma imkânı ve istihdam sağlamaya, Türk ekonomisine, işsizlik sorununa çözüm anlamında katkıya hazırlanıyor...Vasıflı, vasıfsız tüm başvurular OBM A.Ş tarafından, Almanya'dan gelecek taleplere göre değerlendirilecek. "

BAŞVURU ÜCRETİ İSTENMİYOR

Şirket tarafından yapılan açıklamada başvuru sırasında hehrangi bir ücret alınmayacağına yer verildi. Açıklama şu şekilde; "Havalimanı yer hizmetleri dışında da belgeli TIR şoförlerinden, sağlık sektöründeki, hemşire ve doktorlara, tesisatçılardan, özel endüstriyel kaynakçılara kadar Almanya'da çok sayıda farklı sektörde Türk vatandaşına dolgun ücretlerle istihdam imkânı sunuyor. 20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı sağlık engeli olmadığı sürece başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor... "

SON BAŞVURU

Şirket herhangi bir kamu kurumuna bağlı değildir. Özel bir şirkettir. Söz konusu açıklama şu şekilde;

"Hiçbir kurumla bağlantımız yoktur.Başvurularda asla ve asla hiçbir ücret talep edilmemektedir. Sitemiz dışında hiçbir yerde başvuru yoktur.
Sadece formlar doldurularak başvurular kabul edilecektir. Özel isteklerinizi info@obm-turkiye.com mail atarak iletiniz. Başvurular 30 Aralık 2018'e kadar devam edecektir. Ofislerimizden başvuru kabul etmiyoruz. İlginize teşekkür ederiz."

Türkiye ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz, masrafların tamamı tarafımızdan karşılanacak.

Almanya' ya alınacak 10 bin vasıflı ve vasıfsız personelin işlemlerine yönelik tüm masrafların OBM Türkiye tarafından karşılanacağını aktaran genel müdür Osman Taş " Bütün masrafların tamamını kendimiz karşılıyoruz. Üzerine basarak söylüyorum, para talep etmiyoruz ve kimseye 1 kuruş para kaptırmasınlar. Sözleşme 18 ay. Bu sürede eleman 18 ay boyunca yalnızca bizim yanımızda çalışır. Çalışma vizesini de bu şekilde alıyoruz. O nedenle Almanya kendisini garantiye alıyor ve bu nedenle işsizlik parası hakkı olmuyor. Şu anda Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelip 2 gün çalışıp işsizlik parası alıyorlar. Bu durum kanunen böyle. Eğer başka yerle anlaşırsa, 6 ay sonra bizden ayrılıp Türkiye’ye gelip aynı kontratını yeniden yapabilir. " şeklinde konuştu. Türkiye' ye gelişlerindeki en büyük etkenin de kendisinin Türk olması olduğunu belirten Taş, ülkeye döviz girdisi sağlanmasında faydası olmasını istediklerini ve maaşların % 50 kısmının Türkiye' den yatırılacağını aktardı...

"2019'DA 10 BİN İŞÇİ GÖTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Taş, “Başvurularımız başladı. İlk bilgileri de konsolosluğa verdik zaten, oradan gelecek cevapları bekliyoruz. İnşallah süreç hızlı olur. 2019’da ilk olarak 5 ilâ 10 bin arası işçi götürmeyi hedefliyoruz. Aslında daha yüksek hedefliyoruz. Ama başvuruların çok yoğun olacağını ve konsolosluktaki işlerin uzayacağını düşünüyorum. O yüzden de sayı 10 bin civarında olacağını düşünüyorum. Başvuru yapacak işçiler, kesinlikle kimseye bir komisyon parası ödemesin. Biz bu insanları kendi bünyemize alacağımız için bir kuruş para talep etmiyoruz. O yüzden kimseye para kaptırmasınlar. Bizim en büyük sorunumuz bu bir anlamda.” İfadelerini kullandı.

"DİL EĞİTİMİ VE BARINAK BİZE AİT"

Türkiye’den Almanya’ya götürülecek işçilere bir takım eğitimlerin de verileceğini belirten Taş, “Almanya’ya gidecek işçilerimiz öncesinde bir dil eğitimine tabi tutacağız. Sonrasında onların Almanya’daki barınma ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. Aynı zamanda, hesap açmalarında ve sigorta yapmaları konusunda da biz yardımcı oluyoruz. Normalde bu tür işleri Almanya’da kişiler kendisi yapar. Bizim bazı şartlarımız var. Onlardan biri emniyetten temiz kağıdı ve hastaneden sağlık raporu istiyoruz. Sonrasında evrakları eksiksiz bize getirmelerini talep ediyoruz. Şu an Ankara, İstanbul ve Antalya’da ofislerimiz var. Ama ilerleyen süreç de Eskişehir, İzmir ve Konya’da ofis açmayı planlıyoruz” dedi.

"TÜRK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Projenin Türk ekonomisine katkısından da bahseden Osman Taş “Bizim bu işimizin Türk ekonomisine katkıları da olacak. Zaten kanunen işçinin aylığının yüzde 50’si Türkiye’ye diğeri de Almanya’ya yatacak. Zaten bu işçiler buradaki ofisimiz üzerinden girişleri yapılacağı için işsizliği de bir anlamda azaltmış olacağız. Sonuçta İŞKUR ile çalışıyoruz. Onların da bize ciddi bir katkısı var. Bu anlamda onlara da teşekkür ediyoruz “ ifadelerini kullandı.

"MAAŞ 3 BİN EURO'DAN BAŞLIYOR"

Almanya’daki çalışma koşullarına da değinen Taş, “Hemşirelerin 3 bin euro maaşı olacak, kamyon şoförlerinin de 2 bin 500 euro artı mesaileri olacak. Toplamda 4 bin euro'yu buluyor. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin euro’yu buluyor. “ dedi.

ALMANYA

Almanya ya da resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Kuzey Denizi, Danimarka, ve Baltık Denizi; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve İsviçre; ve batısında Fransa, Lüksemburg, Belçika, ve Hollanda bulunur. Almanya 357.386 km2'lik bir alanı kaplar ve ılıman iklim kuşağının içinde yer alır. 82,8 milyonun üzerindeki nüfusu ile Avrupa Birliği'nin en büyük nüfusa sahip ülkesi konumundadır. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra, dünyanın en çok göç alan ikinci ülkesidir.

100 yılından önce Cermen halkları Cermanya olarak isimlendirilen bölgede yaşamışlardır 10. yüzyıldan 1806 yılına kadar Cermen bölgeleri Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'nun bir parçası oldu. 16. yüzyıl boyunca kuzey Almanya bölgeleri, Protestan Reformu'nun merkezi oldu. Cermen halkı ilk olarak 1871'de Fransa-Prusya Savaşı sırasında ulus-devlet haline geldi. II. Dünya Savaşı sonrasında, 1949'da, Almanya savaşı kazanan devletler tarafından iki devlete bölündü. Bu iki devlet 1990 yılında birleşti. Batı Almanya daha sonra adı Avrupa Birliği olan Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun 1957'deki kurucu üyelerindendir. Birleşmeyle Doğu Almanya da 1993'te bu birliğe üye olmuştur. Almanya Schengen bölgesi'nin bir parçası ve Avrupa ortak para birimi Euro'yu 2002'de kabul etmiş durumdadır.

Almanya bir federal parlamenter cumhuriyettir. On altı eyaletten oluşmaktadır. Başkenti ve en büyük şehri Berlin'dir. Almanya Birleşmiş Milletler'e, NATO'ya, G8'e üyedir ve Kyoto Protokolünü imzalamıştır. Almanya 2007 yılına göre, GSYİH'ye göre dünyanın 3. büyük ekonomisi ve en çok ihracat gerçekleştiren ülkesidir. Ülke dünyada gelişme için en çok bağışta bulunan ikinci ülke konumundadır. Buna karşın ülke, askeri harcama bütçesi olarak 6. sıradadır. Ülke, sosyal güvenlik sistemiyle yüksek yaşam seviyesine sahiptir. Almanya, Avrupa meselelerinde yüksek ülke nüfusu ve ekonomik gelişmişliğiyle dünya seviyesinde kilit rol oynamaktadır. Almanya birçok bilim ve teknoloji alanında lider durumda olarak kabul edilmiştir.

Tarihçe

Cermen kabilelerin yayılması MÖ 750 - MS 1
Cermen Kabileleri'nin, Tunç Çağı'nda veya Demir Çağı'nın hemen öncesinde ortaya çıktığı sanılmaktadır. MÖ 1. yüzyılda, Güney İskandinavya ve Kuzey Almanya'dan gelen kabileler, güneye, doğuya ve batıya yayılarak Keltlerle, Galyalılarla, Slavlarla, Baltık kabileleriyle ve İran halkları ile ilişkiye girdiler. Erken Cermen tarihi hakkında bilinenler, Roma İmparatorluğu zamanındaki verilerle sınırlıdır.

Augustus yönetimindeki Roma İmparatorluğu zamanında, Romalı General Cermanya'ya saldırılara başladı.Cermen kabileleri bu sırada savaş taktiklerini öğrendiler. Bu esnada kimliklerini muhafaza etmeyi başardılar. 9 yılında,Publius Quinctilius Varus tarafından yönetilen Roma lejyonu, Çeruskerlerin lideri tarafından Varus Savaşında yenildi. Böylece, Tuna ve Ren nehirleri arasında sınırlarına kadar genişledi. 100 civarında talebe, Tacitus'un Cermenler üzerinde yazdığı esere göre, Cermen kabileleri bugünün modern yurtlar Tuna ve Ren Nehri arasındaki bölgeye yerleştiler. 3. yüzyıl civarında birkaç büyük Cermen kabilesi ortaya çıktı. Alamanlar, Franklar, Saksonlar, Frizler, Chattiler, Sicambriler bunlardan bazılarıdır. 260 civarında, Cermen halkları, Tuna'yı geçip Roma kontrolündeki alanlara girmeye başladılar.

Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu (962-1806)
Orta Çağ'ın bölünmüş devletçiklerini Şarlman bir araya getirdi. 25 Aralık 800'de Vatikan'da krallık tacını giyerek Karolenj İmparatorluğu'nu kurdu. 843 yılına gelindiğinde bu devlet üç parçaya ayrıldı ve değişikliklere uğrayarak varlığını 1806 yılına kadar sürdürdü. Devlet, Eider Nehri'nden Akdeniz'e kadar yayıldı. Devlet, Kutsal Roma İmparatorluğu olarak bilinse de, 1448'den itibaren resmi olarak Alman Halkının Kutsal Roma İmparatorluğu (Sacrum Romanum Imperium Nationis Germanicæ) olarak anılmıştır.

Otto Hanedanı (919-1024) döneminde, 962 yılında; Lorraine, Saksonya, Franconia, Suabiya, Thüringen ve Bavyera Düklükleri birleştirildi ve Alman kralına Kutsal Roma Cermen İmparatoru olarak taç giydirildi. Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu, Salian sülalesinin (1024-1125) yönetimindeyken Kuzey İtalya'yı ve Burgonya'yı ele geçirdi. Buna karşı imparatorlar, başa geçme konusunda çekişmelere girince güçlerini kaybettiler. Hohenstaufen Hanedanı'nın (1138-1254) yönetimi altında, Alman prensleri, güney ve doğudaki Slav topraklarındaki etkilerini arttırdılar. Buraya yerleşen Alman göçmenler Hansa Birliği'ni kurarak ticarette geliştiler ve o günün Avrupa'sına göre, oldukça zengin duruma geldiler.

1356'da ilan edilen fermanla hükümdarlık seçimi ile ilgili birtakım değişiklikler yapıldı. Buna göre kralı, başpiskoposluklardan ve etkili eyaletlerdeki prenslerin katılımıyla oluşan yedi kişilik bir heyet seçecekti. 15. yüzyıldan itibaren, kral sadece Habsburg Hanedanı'na üye kişilerden olmuştur.

1517'de Martin Luther görevini kötüye kullanan Roma Katolik Kilisesi'ne karşı 95 maddelik bir bildiri hazırlayarak Protestan Reformunu başlattı. 1530'dan sonra, Luthercilik Katolik Kilisesi'nden ayrıldı ve birçok Alman Eyaletinde resmi din kabul edildi. Bunun üzerine, Alman ülkesini harap eden Otuz Yıl Savaşları (1618-1648) başladı. Alman eyaletlerindeki nüfus yaklaşık %30 oranında azaldı. 1648'de imzalanan Vestfalya Antlaşması bu din savaşını bitirdi. Savaşın sonunda krallık, birçok bağımsız eyalete ayrıldı. 1740'dan sonra, Avusturya'da hüküm süren Habsburg Hanedanı ve Prusya Devleti, Alman eyaletlerini kendi yanlarına çekip ülkeye tamamen hükmetmeye çalıştılar. Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu 1806 yılında Napolyon Savaşları sırasında tamamen yıkıldı.

Restorasyon ve İhtilal (1814-1871)
Frankfurt Meclisi, 1848
Napolyon Bonapart'ın tahttan düşmesinden sonra 1814 yılında toplanan Viyana Kongresi'nde alınan kararlarla Alman Konfederasyonu adı altında 39 tane bağımsız Alman eyaleti kuruldu. Bu konfederasyonun liderliğine Avusturya-Macaristan İmparatorluğu seçildi. Viyana Kongresi'ne tepki olarak Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde ayaklanmalar çıktı. Özellikle Almanya'da bilim ve felsefede görülen gelişme ve liberalizm akımı halkların haklarını aramasında temel etken oldu. Bu süreçte Alman halkının çoğunluğu Fransız Devrimi'den ve milliyetçilik akımından etkilendiler. Halk, ulusal birliğin sağlanmasını istiyordu. Seçilen Kurucu Meclis, 13 Mayıs 1848'de Frankfurt'ta bir anayasa hazırlamak için toplandı. 28 Mart 1849'da anayasa kabul edildi. Bu hareketi temsil eden siyah, kırmızı ve altın sarısı renkler daha sonra Almanya Bayrağı'na renk vermiştir.

1848 Devrimleri sonucunda Fransa'da cumhuriyet ilan edildi. Bu hareketin başarıya ulaşması üzerine Alman entelektüeller ve halk da ihtilal başlattılar. Başlangıçta hükümdarlar talep edilen liberal hakları onayladı. Prusya kralı IV. Friedrich Wilhelm'e birtakım hakları alınmış şekilde krallık önerildi. Fakat o, bunu reddetti. Çünkü kabul etseydi, tacı Tanrının inayetinde değil, meclisin huzurunda giyecek ve meclise bağlı olacaktı. Ölümünden sonra yerine I. Wilhelm geçti. 1862 yılında, başbakanlığa Otto von Bismarck'ı atadı. Bismark Danimarka'yla 1864 yılında yapılan savaşta bir kısım yerleri ele geçirdi. Ertesi yıl yapılan savaşlarda Avusturya ordusunu mağlup ederek Kuzey Almanya Konfederasyonu'nu kurdu. Avusturya bu konfederasyonun dışında bırakıldı.

Alman İmparatorluğu (1871-1918)
Versailles'da Alman İmparatorluğu'nun kurulması, 1871. Bismarck ortadaki beyaz üniformalı
Bilinen ulusal temellere dayalı modern Almanya yapılan düzenlemelerle 1871'de kuruldu. Ülkenin kurucusu Prusya Krallığı'ydı. Fransa-Prusya Savaşı'ndan sonra, 18 Ocak 1871'de Versay'da alınan kararlarda imparatorluk ilan edildi. İmparatorluğa Hohenzollern Hanedanı hükmetti. Başkent Berlin yapıldı. İmparatorluk tüm dağınık Alman devletçiklerini içine alarak kuruldu fakat Avusturya bu birliğin dışında bırakıldı. Ülke 1884'ten itibaren Avrupa dışında sömürgeler kurmaya başladı.

İmparatorluğun inşası sırasında tahtta olan I. William dış siyasette Almanya'yı diğer büyük devletler gibi güçlü ve güvenli bir duruma getirmek için uğraşmıştır. Fransa'dan diplomatik olarak uzak durulmaya çalışılmış, savaştan kaçınılmıştır. II. Wilhelm döneminde, Almanya, diğer Avrupa güçleri gibi emperyal bir politika izlemiş ve zaman zaman sömürgeleri konusunda komşu devletlerle sürtüşmeye girmiştir. Bu, birtakım dostlukları zedelemiş ve Almanya'ya karşı Fransa, Birleşik Krallık ve Rus İmparatorluğu bir anlaşma imzalayarak kutup oluşturmuştur. Almanya ise sadece Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile ittifak kurabilmiştir.

Almanya'nın emperyal politikası ülke dışına taşmış ve devlet diğer Avrupa güçleri gibi Afrika'nın paylaşımına katılmıştır. Berlin Konferansı'nda bu kıta Avrupa güçlerine pay edilmiştir. Almanya'nın payına Alman Doğu Afrikası, Alman Kuzey-Batı Afrikası, Togo ve Kamerun düştü. Büyük güçler arası Afrika'da olan bu mücadele I. Dünya Savaşı'nın nedenlerinden biri olacaktı.

28 Haziran 1914'te, Saraybosna'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu prensi Arşidük Franz Ferdinand'a suikast düzenlenmesi I. Dünya Savaşı'nı başlattı. Almanya'nın aralarında bulunduğu İttifak Devletleri, İtilaf Devletleri'ne karşı 4 yıl süren savaşlar sonucunda başarısız oldu. Almanya'da Kasım 1918'de ihtilal yaşandı ve imparator II. Wilhelm, tahttan feragat etmek zorunda kaldı. 11 Kasım'da ateşkes ilan edildi. 28 Haziran 1919'da Versailles Barış Antlaşması imzalandı. Fakat anlaşma şartları Almanya'yı küçük düşürücü bulundu, bu durum ülkede milliyetçiliği arttırdı ve halk yavaş yavaş nasyonal sosyalizm akımı etrafında birleşmeye başladı.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

Kamu Personeli

OBM A.Ş Genel Müdürü Osman Taş daha önce yaptığı açıklamalarında Almanya için Türkiye'den 10 bin personel alımı yapılacağı ifade etmişti.

Söz konusu personel alımında işe alınacak olan işçilere 2 bin euro maaş verileceği de ifade edildi.

Söz konusu açıklamalar ardından binlerce kişinin işçi başvurusu yapmak isteyen adayların siteye yoğun bir şekilde giriş yapmasından dolayı başvuru ekranı çökmüştü.

Şirket tarafından yapılan açıklamada ise kısa zamanda bu sorunun çözüleceği ve başvuruların yeniden alınacağı belirtildi. Bugün itibari ile başvuru ekranı yeniden açıldı ve adaylar başvurularını yapmaya başladılar.

YAPILAN AÇIKLAMALAR

OBM A.Ş Genel Müdürü Osman Taş bu konu hakkında yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

Türkiye’ye gelme sebeplerimizdeki en büyük neden Türk olmam.

Kendi milletimin Almanya’ya gitmesine yardımcı olmak maksadıyla buraya geldim. Şu anda kaynakçı, hemşire, yer hizmetlerinde vasıfsız eleman ihtiyacımız bulunuyor. Ankara, İstanbul ve Antalya şubelerimizi açtık. Yabancı işçi yasası 1961 yılından beri mevcut. 2010 yılında yeni bir kanuni düzenleme yapıldı, kölelik gibiydi ama yasa yürürlüğe girmedi.

Projeler üzerine konuştuk, araştırmalar yaptık. İki senedir bu konu üzerine konuşuyoruz ve geçen hafta bütün onayları aldık ve şansımıza Almanya da bunun açıklamasını yaptı. Artık 3. Devletlerden vasıflı ve vasıfsız işçi getirebileceğiz

Bütün masrafların tamamını kendimiz karşılıyoruz. Üzerine basarak söylüyorum, para talep etmiyoruz ve kimseye 1 kuruş para kaptırmasınlar. Sözleşme 18 ay. Bu sürede eleman 18 ay boyunca yalnızca bizim yanımızda çalışır. Çalışma vizesini de bu şekilde alıyoruz. O nedenle Almanya kendisini garantiye alıyor ve bu nedenle işsizlik parası hakkı olmuyor. Şu anda Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelip 2 gün çalışıp işsizlik parası alıyorlar. Bu durum kanunen böyle. Eğer başka yerle anlaşırsa, 6 sonra bizden ayrılıp Türkiye’ye gelip aynı kontratını yeniden yapabilir.

ALMANYA'DA İŞ İMKANI

Şirket tarafından Almanya'da iş imkanı şeklinde yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Sektörlere göre farklı, dolgun ücretler, konaklama ve servis sunarak, binlerce Türk vatandaşına Almanya’da çalışma imkânı ve istihdam sağlamaya, Türk ekonomisine, işsizlik sorununa çözüm anlamında katkıya hazırlanıyor...Vasıflı, vasıfsız tüm başvurular OBM A.Ş tarafından, Almanya'dan gelecek taleplere göre değerlendirilecek. "

BAŞVURU ÜCRETİ İSTENMİYOR

Şirket tarafından yapılan açıklamada başvuru sırasında hehrangi bir ücret alınmayacağına yer verildi. Açıklama şu şekilde;

"Havalimanı yer hizmetleri dışında da belgeli TIR şoförlerinden, sağlık sektöründeki, hemşire ve doktorlara, tesisatçılardan, özel endüstriyel kaynakçılara kadar Almanya'da çok sayıda farklı sektörde Türk vatandaşına dolgun ücretlerle istihdam imkânı sunuyor. 20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı sağlık engeli olmadığı sürece başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor... "

SON BAŞVURU

Şirket herhangi bir kamu kurumuna bağlı değildir. Özel bir şirkettir. Söz konusu açıklama şu şekilde;

"Hiçbir kurumla bağlantımız yoktur.Başvurularda asla ve asla hiçbir ücret talep edilmemektedir. Sitemiz dışında hiçbir yerde başvuru yoktur.
Sadece formlar doldurularak başvurular kabul edilecektir. Özel isteklerinizi info@obm-turkiye.com mail atarak iletiniz. Başvurular 30 Aralık 2018'e kadar devam edecektir. Ofislerimizden başvuru kabul etmiyoruz. İlginize teşekkür ederiz."

Almanya işçi alımı 2019! Başvuru şartları nedir? Nasıl başvuru yapılır? Yaş sınırı kaç? İşte tüm detaylar... ile ilgili etiketler Almanya 2019
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.