Almanya Başbakanı Scholz'un çöpünden 'devlet sırrı' çıktı! G7 zirvesinden notlar da bulundu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un evinin çöpünden "devlet sırrı" olarak nitelenen belgeler çıktı. Alman basınında çıkan haberlere göre, Scholz'un çöpünden daha önce de resmi belgeler çıktı. Çöpten çıkan belgeler arasında G7 zirvesinden notlar olduğu öğrenildi. Öte yandan Almanya Başbakanı Scholz ve eşi güvenlik zaafiyeti oluşturduğu gerekçesiyle tepkilerin odağına yerleşti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve eşi Brandenburg Eyaleti Eğitim Bakanı Britta Ernst’in evinin çöpünden devlet sırrı niteliğinde “gizli” ibareli belgeler çıktı. Çöpte gizli belgelerle karşılaşan komşular medyaya haber verdi. Daha önce de benzer bir skandala imza atan Scholz ve eşi güvenlik zafiyeti oluşturmakla suçlanıyor.

Alman medya kurumları Der Spiegel, Focus ve Blick’in haberlerine göre, söz konusu evraklar ortadan bir defa yırtıldı ve tamamen okunabilir şekilde çöpe atıldı. Scholz’un komşuları Başbakan’ın çöplerini karıştırdığında ise gizli evrakları bularak medyaya haber ihbarında bulundu. Şansölye’nin çöp kutusunda bulunan belgelerin bazıları devlet sırrı niteliğinde olmasa da basına açıklanmamış metinleri içeriyor. Fakat dökümanların arasında devlet sırrı teşkil edebilecek belgeler de bulunuyor. Der Spiegel, tek sayfa dışında hiçbir belgeyi yayınlamadı ve Şansölye Olaf Scholz’u şu ifadelerle eleştirdi: “Sayın Şansölye, atık yönetimi konusunda pek başarılı değil.”

Almanya Başbakanı Scholz'un çöpünden 'devlet sırrı' çıktı! G7 zirvesinden notlar da bulundu

G7 ZİRVESİ’NDEN NOTLAR DA BULUNDU

Scholz ve Ernst’in komşuları çöp kutusundaki resmi belgelere ilk olarak geçen yıl kasım ayında rastlamıştı. Yere saçılan kağıtlar arasında Ernst’in birkaç gün önce yaptığı konuşmanın bir taslağı vardı. Durumun daha önce medyaya yansımasına rağmen ihmalin artarak devam ettiğine işaret eden Alman basını, son olarak ortaya çıkan belgelerin içinde geçen ay Bavyera’da düzenlenen ve dünyanın en etkili liderlerine ev sahipliği yapan G7 zirvesinde tutulan notların da olduğunu aktardı. Ernst’in de devlet başkanlarının eşlerini ağırladığı zirveyle ilgili, kısa süre önce istifa eden İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin eşi Maria Cappello’nun fotoğrafının altına “halktan kaçınır” bilgisinin eklendiği bildirildi. Der Spiegel, yorum için Scholsz ve Ernst’e ulaşsa da ne Başbakanlık’tan ne de Brandenburg Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan bir yanıt aldığını belirtti.

Almanya Başbakanı Scholz'un çöpünden 'devlet sırrı' çıktı! G7 zirvesinden notlar da bulundu ile ilgili etiketler Çöp Olaf Scholz Britta Ernst ev gizli belge devlet sırrı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.