Almanların korona yalanına, Türk doktorlar ateş püskürdü

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, Türkiye'de koronavirüs vakalarının sisteme Avian Influenza (kuş gribi) veya Mers Cov (Ortadoğu solunum sendromu) olarak kaydedildiğini iddia etti. Türk doktorlar ise sağlık sistemini kötülemek için kasıtlı olarak yapılan habere sert tepki gösterdi.

Türkiye'nin koronavirüs verilerinin, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) kriterlerine uygun olmadığı belirten Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, vaka ve ölüm sayılarının düşük gösterildiğini ve başka ülkelerle kıyaslama yapılmasını da engellediğini iddia etti. 

Almanların korona yalanına, Türk doktorlar ateş püskürdü

Söz konusu haberde, Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs pandemisi sırasında hastalık ve ölüm kayıtları için, 

U07.1: Covid-19 Virüs tanımlanmış (PCR testiyle kesinleşmiş)
U07.2: Virüs PCR testiyle tanımlanmamış fakat klinik tanı mevcut, olası Covid-19, kuşkulu Covid-19

olmak üzere uluslararası iki kod önerdiği,

Türkiye’de ise;

U07.1: Mers Cov hastalığı
U07.2: Avian Influenza enfeksiyonu (kuş gribi olarak biliniyor)
U07.3: Covid-19 kodlarının kullanıldığı belirtildi.

DOKTORLAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Deutsche Welle'nin haberine tepki gösteren doktorlar, '' Tamamen yalan. Önümde sistem açık, laboratuvar olarak konfirme edilmemiş yani pozitif çıkmamış vakaları kesin tanı sistemine girilemiyor. Ön tanı kısmına giriliyor.'' , ''Bu çok kötü bir spekülasyon; gerçeği yansıtmıyor, tüm ICD kodlarımız olası tanı ve kesin tanılar üzerinedir. Kimse Türk Sağlık Sisteminin canla başla verdiği mücadeleyi yok sayamaz. Sahada çalışan birisi olarak sizi temin ederim ki bu yalan bir itham. DSÖ kendi hatalarına baksın?!'' ifadelerini kullandı.

Almanların korona yalanına, Türk doktorlar ateş püskürdü - Resim : 2

Almanların korona yalanına, Türk doktorlar ateş püskürdü - Resim : 3

Almanların korona yalanına, Türk doktorlar ateş püskürdü ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Korona Deutsche Welle
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.