Alman siyasetçi Todenhöfer’den 10 ülkenin büyükelçisine Kavala tepkisi

10 ülkenin büyükelçisinin Osman Kavala için yaptığı çağrıya Almanya'daki siyasi partilerden Team Tödenhöfer'in Genel Başkanı Jürgen Todenhöfer'den de tepki geldi. Todenhöfer, Türk yargısını hedef alan büyükelçilere "Neden Birleşik Krallık'ta Julian Assange'ın ya da ABD'nin Guantanamo mahkumlarının hapsedilmesini protesto etmediniz?" diye sordu. Alman siyasetçi, "Korkaklar böyle davranır" dedi.

ABD, Almanya, ve Fransa’nın bulunduğu Türkiye’deki 10 Batılı ülke büyükelçiliği, diplomasi tarihine geçecek bir çağrıya imza atmış; ortak bir metin yayımlayarak Gezi olayları ve 15 Temmuz darbe girişiminden yargılanan Osman Kavala’nın ‘derhal’ serbest bırakılmasını istemişti.

ÇAĞRIYA BİR TEPKİ DAHA...

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) 1972-1990 arasında milletvekilli olan ve 2020'de CDU'dan ayrılarak Team Tödenhöfer'i kuran Alman siyasetçi Jürgen Todenhöfer, büyükelçilerin bu çağrısına tepki gösterdi.

"KAHRAMANLAR BÖYLE DEĞİL, KORKAKLAR BÖYLE DAVRANIR"

Todenhöfer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "10 Batılı büyükelçi, Osman Kavala'nın Türkiye tarafından hapsedilmesini protesto etti. Ama neden Birleşik Krallık'ta Julian Assange'nin ya da ABD'nin Guantanamo mahkumlarının hapsedilmesini protesto etmediler? Kahramanlar böyle değil, korkaklar böyle davranır." dedi.

Alman siyasetçi Todenhöfer’den 10 ülkenin büyükelçisine Kavala tepkisi ile ilgili etiketler Osman Kavala alman siyasetçi 10 büyükelçi Jürgen Todenhöfer
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.