Alman siyasetçiden Türkiye'ye turizm övgüsü

Almanya'da siyasetçi ve gazeteci olarak görev yapan Friedhelm Ost, kaleme aldığı köşe yazısında, Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesini överek, ''Türkiye'deki tedbirler dünyaya örnek olmanın ötesinde'' ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Antalya’da bir araya gelen Alman siyasetçi ve gazeteci Friedhelm Ost yazısında şu ifadeleri kullandı:

- Koronavirüs tüm dünyada devam ediyor. Ancak en popüler tatil bölgelerinin bazılarında oteller, korona salgınıyla büyük bir çabayla mücadele ediyor.

- Türkiye’nin en deneyimli turizm uzmanlarından biri olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin kıyı bölgeleri için salgın önleyici tedbirleri uygulamaya koydu.

- Almanya’nın Kuzey ve Baltık Denizi kıyılarındaki tatil yerleri ve Mallorca ile kıyaslandığında Türkiye’de alınan tedbirler dünyaya örnek olmanın da ötesinde.

- Bu yaz Türkiye’de tatilinizin tadını çıkarmak istiyorsanız, mesafeye, hijyene ve maskeye dikkat etmelisiniz.

“MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE ORGANİZE EDİLİYOR”

- Almanya hükümetinin seyahat uyarısı Türkiye’nin büyük bir kısmı için hala devam ederken Antalya, Aydın, İzmir ve Muğla için ağustos başında kaldırıldı.

- Bununla birlikte Almanya’ya dönen her yolcuya dönüş uçuşlarından 48 saat önce için bir corona testi şartı getirildi.

- Bu durumu turizm operatörleri tarafından mükemmel şekilde organize ediliyor ve otellerdeki tıp uzmanları tarafından sadece birkaç dakika içinde uygulanıyor.

- Bakan Ersoy, gerçekten mükemmel bir iş çıkardı. Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan turizmde son birkaç yılda Almanya’dan 5-6 milyon, İngiltere’den 2,5 milyon, Hollanda’dan 1 milyonun üzerinde, hatta Rusya’dan 7 milyon turist Türkiye’ye gitti. Gayrisafi yurt içi hasılanın yaklaşık yüzde 12 ila 15’i yüzbinlerce istihdamla turizmden geldi.

Alman siyasetçiden Türkiye'ye turizm övgüsü ile ilgili etiketler Almanya Türkiye turizm gazeteci övgü Friedhelm Ost
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.