Alman sanayisinin patronları Türkiye'ye geliyor!

Alman iş dünyasının önde gelen sanayicileri TÜSİAD'ın davetlisi olarak Türkiye'e geliyor. TÜSİAD Berlin Direktörü Üçok, Alman iş çevrelerinin Türkiye'deki ekonomik sıkıntılarla ilgili bilgi alacağını söyledi. Alman iş insanları Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile de görüşecek. Almanya 2017'de Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı birinci en fazla ithalat yaptığı ikinci ülkeydi.

Deutsche Welle Türkçe’den Değer Akal’ın haberine göre; Alman Sanayi Birliği’nden (BDI) bir heyet BDI Genel Sekreteri Joachim Lang başkanlığında, TÜSİAD’ın davetlisi olarak bu hafta Ankara ve İstanbul’da üst düzey temaslarda bulunacak.

TÜSİAD Berlin Direktörü Alper Üçok, ziyaret sırasında Alman iş çevrelerinin Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar, hükümetin çözüm planları hakkında ilk elden bilgi alacağını, Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile bir araya geleceklerini söyledi. Üçok, Alman hükümetinin doğrudan mali yardım dışında, farklı formüllerle Türkiye ekonomisine destek olabileceğini de ifade etti.

Alman sanayisinin patronları Türkiye'ye geliyor!

ERDOĞAN ALMANYA’YA GİDİYOR
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in davetlisi olarak Berlin’e gidecek. Erdoğan bu ülkede temaslarda bulunacak. Erdoğan’ın Türk kökenli vatandaşlarla da bir araya gelmesi gündemde.

Ayrıca dün ve önceki gün Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Türkiye’deydi. Maas Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüştü.

Alman sanayisinin patronları Türkiye'ye geliyor! ile ilgili etiketler TÜSİAD Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan alman sanayi birliği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.