Alman polisinden kritik operasyon

Almanya'da bir camiye saldırmayı planlayan gruba yönelik operasyon düzenlendi. Molotof kokteyli ile saldırmayı planlayan 3 eyaletteki şahıslar gözaltına alındı.

Brandenburg Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Freie Kraefte Prignitz" adlıaşırı sağcı grubun Wittenberg kentindeki camiye ve göçmenlere ait iş yerlerine saldırılar düzenleyeceğine dair istihbarat alındığı, bunun üzerine Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saksonya eyaletlerdeki grup üyelerinin evlerinin arandığı belirtildi.

Aramalarda dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları ve taşınabilir belleklere el konulduğu ifade edilen açıklamada, grup üyelerine yönelik soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

Brandenburg Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Torsten Herbst de basına yaptığı açıklamada, 32-40 yaşlarındaki 7 kişinin molotofkokteyli ile Wittenberg’deki bir camiye saldırı planladıkları yönünde istihbarat aldıklarını belirtti.

Aramalarda “kesici ve delici silahların” yanı sıra mühimmatın da ele geçirildiğini ifade eden Herbst, operasyonda gözaltına alınan kimsenin olmadığını bildirdi.

Alman polisinden kritik operasyon ile ilgili etiketler Almanya cami Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.